Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac duo

Lazac duo
Lazac duo
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szemet gyönyörködtető, elegáns fogás a halas ételek szerelmeseinek. :)

hozzávalók / 4 adag

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hasítsuk hosszába ketté a lazacfilét, a hasi részt, a toro-t vágjuk 0,5x0,5 cm-es kockákra.
  2. Keverjük össze a sót és a cukrot. Vegyük a lazac vastag részét, kenjük be mindkét oldalát a mustárral, szórjuk meg a lereszelt citrushéjakkal, az összevágott  koriander felével, és fektessük egy edénybe úgy, hogy alulról és felülről is egyenletesen burkolja a só-cukor keverék.
  3. Marináljuk hűtőszekrényben 6 órán keresztül. Ha letelt az idő, hideg vízzel öblítsük le a sós cukrot, itassuk le a nedvességet, és szeleteljük egy éles késsel  3-5 mm vékonyra a sashimit.
  4. Tálalás előtt 40 perccel vegyük a lazackockákat, adjuk hozzá a maradék koriandert, ízesítsük szójaszósszal, lime és citromlével, mustárral, kapribogyóval, apróra vágott sonkahagymával, szezámolajjal. A végén sózzuk, ha szükséges. Osszuk szét a tatárt 4 szép pohárba, és rakjuk hűtőbe ½ órára.
  5. A marinálási idő alatt készítsük el a wasabis joghurt habot.
  6. Keverjük össze alaposa a hozzávalókat, töltsük habszifonba, eresszünk bele két habpatront, és rakjuk hűtőbe ½ órára.

  7. Rakjuk a sasimit négy tányérra, dekoráljuk vékony csíkokra vágott almával és nori algalappal, csepegtessünk rá szójaszószt. Helyezzük mellé a poharakat, díszítsük a tatárt a wasabi habbal, és ha van, pár szem lazacikrával.

  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 331
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Baraka

Mióta szakács: 2013.03.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marinált lazac, wasabi lazac, sasimi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

203
lazac 40 dkg
1 dkg
cukor 2 dkg
koriander 2 csokor
citrom 1 db
lime 1 db
dijoni mustár 1.5 ek
kapribogyó 1 teáskanál
szójaszósz 1 teáskanál
sonkahagyma 1 db
szezámolaj 1 teáskanál
kaviár 2 dkg
wasabi konzerv 1 teáskanál
0 ízlés szerint
joghurt 10 g
habtejszín 10 g
wasabi konzerv 1 teáskanál
1 csipet