Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac finn módra 2.

Lazac finn módra 2.
Lazac finn módra 2.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt már egyszer egy "Lazac finn módra" nevű receptem, de talán ez még finnesebb. Meg ugye minél több időt töltök Finnországban, annál több mindenre jövök rá, és ez az ételek elkészítésére is vonatkozik. Ezt a receptet az teszi igazán finné, hogy szegfűborssal fűszerezünk. A finnek előszeretettel használják a szegfűborsot majdnem minden ételhez, csakúgy mint nálunk a pirospaprikát. Mivel nagyon jellegzetes és intenzív ízvilága van, ezért nem szabad túlzásba vinni a fűszerezést, mert akkor az ellenkező hatást érhetjük el! Egyébként ezt a receptet egy finn nagymamától lestem el... Aki a lazac rajongója és változatosabb ízekre vágyik, az nem fog csalódni!

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz

A tálaláshoz

ajánlat

Csakis héjában főtt újburgonya jöhet szóba és egy jó pohár száraz fehérbor. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacról levágjuk a bőrét, majd kb. 3x5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát karikákara, a kaprot apróra vágjuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a lazacokat fehéredésig pirítjuk benne.
  3. Hozzátesszük a bébirépát, és egy kis víz hozzáadásával tovább főzzük.
  4. Ezután a hagyma következik, majd fűszerezünk sóval, borssal, a zöldséglevesalappal, babérlevéllel, szegfűborssal, kaporral, citrom levével és fehérborecettel.
  5. Az egészet összeforraljuk, majd héjában főtt újburgonyával tálaljuk (akkor jó, ha a bébirépa félkemény, a lazac puha, de nem esik szét).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 391
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazac bébirépával és szegfűborssal, lazac, ahogy a finnek szeretik, kapros lazac szegfűborssal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

705
lazac 500 g
vaj 2.5 dkg
bébirépa 200 g
babérlevél 8 db
szegfűbors 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
kapor 1 csokor
citromlé 0.5 citromból nyert
fehérborecet 1 ek
1 ek
bors 1 ek
zöldség alaplé 1 l
újkrumpli 0.5 kg