Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac Gravlax

Lazac Gravlax
Lazac Gravlax
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vendégek érkezésére valami különlegeset akartam készíteni. A füstölt lazacot nagyon szeretjük, de azt az ember csak megveszi a boltban. Ezt sem sokkal bonyolultabb elkészíteni, de mégsem jutunk hozzá bárhol az utcán.:)

hozzávalók / 8 adag

Lazac

Mártás

ajánlat

Friss salátát és baguette-t rakok mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Lazac

  1. A halat megtisztogatjuk, szárazra töröljük , bőrével lefelé (ez legyen alul) egy nagy, körülbelül gáztepsi vagy nagy tepsi méretű tálba tesszük. Legyen plusz hely, mert hosszában nyúlni fog, de férjen be a hűtőbe. Télen az erkélyen, teraszon is tárolhatjuk.
  2. A halra rakjuk a sót, a cukrot.
  3. Ráreszelünk egy kevés fehérrépát, kb. a répa 1/4-ét.
  4. Ráreszeljük a céklákat, a citrom héjat.
  5. Meglocsoljuk a gabonapálinkával.
  6. A kaprot apróra vágjuk, és ezzel is megszórjuk.
  7. Jól bedörzsöljük a hozzávalókkal, letakarjuk folpackkal. Nehezéket rakunk rá úgy, hogy mindenhol lefedje. Lehet alufóliába csomagolt tégla vagy nehéz könyvek... 2 napra hűtőbe tesszük.
  8. A halat kivesszük a tepsiből, leszedjük róla a fűszereket, leöntjük a vizet, levágjuk a bőrét (alul maradjon a bőr, és jó éles késsel végig haladunk a hal és a bőr között.)
  9. A halat nagyon vékonyan keresztben szeletelve (minimum 30 szelet lesz) ízlésesen egy tányérra halmozzuk. Akár rózsát is formázhatunk belőle. Erre csepegtetünk kevés olívaolajat, meg a mártást. Jó étvágyat hozzá!

Màrtàs

  1. A tejfölt, mustárt, sót, borsot összekeverjük.
  2. A citrom héjat ráreszeljük, és a fél citrom levét belefacsarjuk.
  3. A kaprot felaprítjuk, és kész az öntet.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Belgakonyha

Mióta szakács: 2013.12.05.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: halételek
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
konyha: skandináv
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Gravadlax, pácolt lazac, pácolt-érlelt lazac, marinált lazac

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

283
lazac 1 kg
4 ek
barna cukor 3 dkg
fehérrépa 1 közepes db
cékla 3 db
pálinka 2 ek
kapor 3 csokor
citrom 1 db
tejföl 150 g
mustár 2 teáskanál
2 csipet
bors 1 csipet
citrom 1 db
kapor 2 ek