Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac kapormártással

Lazac kapormártással
Lazac kapormártással
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a halat!! Éttermekben előszeretettel kóstolom meg a hal specialitásukat, és uténa otthon én is megpróbálom elkészíteni őket. Így sikerült ezt a fantasztikus lazacot is heti szinten a családom elé tennem. :-))

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott lazacot hagyjuk kiengedni 2-3 óra alatt. Mossuk meg, és szabadítsuk meg a bortól (ha van rajta).
  2. Vágjuk nagyon-nagyon apróra a kaprot.
  3. A lazacot sózzuk, borsozzuk mind a két oldalán, és kenjük be kaporral is.
  4. Ezután béleljünk alufóliával egy pici tepsit (de úgy, hogy ne folyjon ki belőle a lazacból kijövő víz, és légmentesen le tudjuk zárni a sütéshez!), és fektessük bele a lazacdarabokat, és egy kiskanál vajat tegyünk rá, majd zárjuk le alufóliával a tepsit. 
  5. Előmelegített sütőben készre pároljuk.

Mártáshoz:

  1. Vajon megfuttajuk az összezúzott fokhagymát, és rádobjuk a maradék apróra vágott kaprot.
  2. Amikor egy picikét megfonnyadt, felöntjuk a főzőtejszínnel.
  3. Ízesítjük sóval, borssal és egy pici ételízesítővel is, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  4. Párolt zöldséggel és főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 32 804
elküldve: 10
receptkönyvben: 197
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Incilla

Mióta szakács: 2012.03.25.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes lazac, kapros lazac, lazac tejszínes mártással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

matyuli
matyuli Sat, 2018-01-20 15:33

Kedves Incilla, nagyon köszönjük, irtó finom lett, bearanyozra a napunkat. Köszi!

542
lazac 200 g
kapor 1 csokor
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
főzőtejszín 3 dl
fokhagyma 1 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint