Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac kéksajtos bundában

Lazac kéksajtos bundában
Lazac kéksajtos bundában
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napja a kedvenc éttermünkben ettünk hasonló halas fogást. Megpróbáltam itthon reprodukálni: majdnem olyan finom lett, mint az étteremben:-).

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A lazac mellé kínált saláta minél egyszerűbb legyen, hiszen a kéksajtos bunda meglehetősen karakteres ízt kölcsönöz a halnak. (pl. jégsaláta, extra szűz olívaolajjal és frissen facsart citromlével permetezve)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kéksajtot tálba tesszük és villával kissé összetördeljük.
  2. Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
  3. Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetősen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeleteni lehessen a belőle.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé.
  5. A hengerből kb. 5-6 milliméteres szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét.
  6. Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.
  7. Salátával körítve azon melegében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 805
elküldve: 35
receptkönyvben: 891
elkészítve: 55/71
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kéksajtos lazac, lazac kéksajttal

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Galeria
Galeria Mon, 2015-12-28 23:33

Szentestére készítettem el.Isteni finom lett!! Csak ajánlani tudom.Köszönöm a receptet.

saksa
saksa Fri, 2014-02-14 21:25

Elkeszitettem citrommårtåssal,spårgasalåtåval a kåvezoban ahol szakåcskodom, a vendegek nagyon hålålkodtak,szoval a menure raktam :) köszike....

ppppaaaa
ppppaaaa Tue, 2013-10-22 09:21

Szeretjük a halat, de lazacot még nem készítettem soha, és szeretjük az illatos sajtokat is, így nekivágtam.
Sajnos viszont nagyon-nagyon intenzív volt a kék sajt íze és illata, ami teljesen elnyomta a lazacot.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2013-09-19 14:20

Csodálatosan finom volt a mai ebédünk, mert ezt a lazacot ettük, rizzsel, jégsalátával. Köszönöm a receptet.

sziszu
sziszu Sat, 2012-12-22 11:43

Fenomenális a recept!
Karácsonyra mi is váltjuk a régi lazacos receptet. Köszi. Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Líbia
Líbia Wed, 2011-12-28 14:09

Én is ezt választottam az egyik karácsonyi vacsorához, és osztatlan sikert aratott:)

manfred
manfred Sun, 2011-12-18 18:36

Ezt választottam karácsonyi ebédre. Remélem siker lesz!!!!

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2011-12-15 13:41

Van egy kedvenc lazacos receptem (lazac mustár+vaj+méz páccal, zsemlemorzsa darált dióval a bundája, sütőben megsütve) , ezt a kéksajtosat azért próbáltam ki, hogy azt ne unjuk meg.
Ez a recept azonban felülmúlja a diósat, így most fordul a kocka, a diósat kell ennünk, hogy ne unjuk meg a kéksajtosat :)
Köszi ezt a nagyszerű receptet!
Bea

petra
Petra / petra Wed, 2008-11-12 11:29

Amiatt ne aggódj: mindkét oldala átsül, anélkül is, hogy átfordítanád sütés közben!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-11-12 07:37

Köszönöm a választ. Valóban azért gondoltam, hogy minden oldalról befedje ez a fantasztikus ízű keverék, no meg, hogy mindkét oldala megsüljön. Első számű esélyes szentestére, köszönöm.0371

petra
Petra / petra Thu, 2008-11-06 22:29

azért gondolod, hogy akkor minden oldalról befedné a bunda a halat?
meg lehet próbálni, én csak az egyik felét borítottam vele, ahogy a receptben is szerepel
véleményem szerint így pirul rá szépen a kéksajt

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-11-06 11:35

Nem kell félidőben megfordítani és újból a hengerből vágott szeletkéket rátenni?

1265
lazac 1000 g
kéksajt 300 g
vaj 160 g
kakukkfű 2 tk
rozmaring 2 tk
zsemlemorzsa 8 ek