Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac rizzsel és párolt brokkolival

Lazac rizzsel és párolt brokkolival
Lazac rizzsel és párolt brokkolival
37 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a halféléket, Magyarországon sajnos igen kevés helyen lehet kapni igazi halat. (Pangasius és hasonlók közelebb állnak a műanyaghoz, mint a halhoz, ezt élelmiszermérnökként ki merem jelenteni.) Úgyhogy az egyik kedvenc halételünk a lazac, amit elkészíteni nagyon egyszerű, viszont a minőségnek ára van. (Minden csütörtökön friss haláru érkezik a Lidl-be, ott érdemes venni.) A családom egyszerűen imádja, így nálunk gyakran kerül az asztalra.

hozzávalók / 2 adag

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

ajánlat

Nagyon finom a lazac spárgával és héjában sült burgonyával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Párolt brokkoli

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd egy nagy wokban vagy mély nemesacél edényben pároljuk. (Sós vízben, hogy félig ellepje a brokkolikat.)
  2. Kb. 15 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. (Közben többször megmozgatjuk az edényt.)
  3. Majd a vizet leöntjük róla (kb. 1 ek. mennyiséget hagyunk rajta), és hozzáadunk kb. 1-2 ek 82 %-os vajat. Így is pároljuk fedő alatt 1-2 percig.

Jázminrizs

  1. 125 g rizst kimérünk, és feltesszük bő (kb. 3× annyi, mint a rizs) sós vízbe főni. (Én így szoktam a rizst elkészíteni, mert így nekem egyszerűbb.)
  2. Az elején a fontos néhányszor megkavarni, nehogy letapadjon az edény aljára a rizs.
  3. Majd forrástól számítva 10-12 perc alatt készre főzzük. (Néhányszor itt is megkavarjuk.)
  4. Leszűrjük. Forró vízzel többször átöblítjük (az összeragadás megelőzése miatt), majd sózzuk, és egy kis vajjal is ízesíthetjük.

Lazac

  1. 2 db 200 vagy 250 g-os friss lazacra van szükségünk (nem füstölt!).
  2. Egy serpenyőben 2-3 ek olívaolajat öntünk, majd amikor felforrósodott, a lazacokat belehelyezzük, először a keményebb, bőrös oldalukkal lefelé. A gáz hőfokát minimálisra vesszük, hogy szépen lassan süljenek át a halak.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével meglocsoljuk.
  4. Néhány perc múlva megfordítjuk, ezt az oldalát is fűszerezzük.
  5. Szép aranybarnára sütjük. (Kb. 10-12 perc. Ha vastagabb a lazac, akkor az oldalára fordítva is szoktam sütni néhány percig, hogy valóban jól átsüljön.)
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 458
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitti

Mióta szakács: 2012.02.13.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazac jázmin rizzsel és brokkolival, sült lazac párolt brokkolival és jázmin rizzsel, lazacfilé brokkolival és rizzsel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

838
brokkoli 50 dkg
víz 2 dl
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
jázmin rizs 125 g
víz 4 dl
0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
lazac 50 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 4 teáskanál