Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac spárgával

Lazac spárgával
Lazac spárgával
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Változat az egyik népszerű külföldi főző programból való receptre, ami nekem és a családomnak nagyon bevált! Könnyű, egészséges, és nagyon finom ebéd/vacsi, ami nem terheli túl a gyomrot a meleg, nyári napokon sem!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fagyasztott lazacból is lehet készíteni, de ekkor a lazac szeleteket a második lépésnél, a spárgával együtt kell a sütőbe tenni, hogy legalább 25-30 percet süljön, és ellenőrizni a végén, hogy jól átsült-e. (Nekem ennyi idő alatt mindig szépen átsült!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat forgassuk bele 1 ek olívaolajba, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 20 percig, vagy amíg barnulni kezdenek.
  2. Tegyük a spárgát a krumplik mellé, és süssük az egészet még 15 percig.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomokat, az ecetet, a fokhagymát, majd a zöldség közé bújtassuk be a lazac szeleteket is, tegyünk rá kevés sót, borsot, locsoljuk meg a maradék olajjal, és toljuk vissza a sütőbe még 10-15 percre, vagy amíg a lazac meg nem sül.
  4. Amint elkészült, azonnal tálaljuk, bazsalikom levéllel a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 462
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Felicia

Mióta szakács: 2012.06.06.
14 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac zöldségekkel, zöldséges hal, spárgával sült lazac

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

512
újkrumpli 40 dkg
olívaolaj 2 ek
zöldspárga 8 db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 15 dkg
balzsamecet 1 ek
lazac 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0.5 csokor