Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac tenger gyümölcseivel és zöldséges körettel tésztaágyon

Lazac tenger gyümölcseivel és zöldséges körettel tésztaágyon
Lazac tenger gyümölcseivel és zöldséges körettel tésztaágyon
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet a Hal a tortán egyik epizódjából jött, amiben Pásztor Anna főzött. Azonnal a fejembe vettem, hogy ilyet mindenképpen akarok enni, szerencsére kinézetéhez képest nagyon könnyen el lehet készíteni, nem bonyolult, és gyorsan készen van. Sajnos az alapanyagok nagy része drága, csak jeles napokon engedhetjük meg magunknak: romantikus vacsorának, ünnepekre, akár karácsonyra, vagy csak ha egyszerűen valami különlegeset ennénk.
A tésztát a Lidl-ben vettem, "Deluxe Tagliolini al nero di seppia" a pontos neve. Akinek nincs a közelében ilyesmi, a tészta házilag is készíthető. Lazacot frissen vettem, tenger gyümölcseit fagyasztva.

hozzávalók / 4 adag

Öntet

Köret

Lazac

ajánlat

Édes vörösborral vagy pezsgővel.

Szólj hozzá!

elkészítés

Öntet

  1. A joghurtot egy tálkába öntjük, belereszeljük a két gerezd fokhagymát.
  2. Egy csapott evőkanálnyi szárított, morzsolt kaprot szórunk bele, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Alaposan összekeverjük.
  3. Félretesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Köret

  1. Egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni, kevés olajat és sót szórunk bele, ebben főzzük meg a tésztát.
  2. A répát megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, majd széltében felszeleteljük, hogy félkör alakú cikkeket kapjunk.
  3. A brokkolit darabjaira bontjuk, levágjuk a kemény törzseket.
  4. A paradicsomból kivágjuk a zöld szárrészt, majd felkockázzuk, félretesszük.
  5. Egy fazékban olajat hevítünk, beledobjuk a répát és a brokkolit. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel és 1 dl vörösborral. Mivel ezek puhulnak meg leglassabban, legalább negyed órát pároljuk őket fedő alatt.
  6. Ha a répa és a brokkoli közepesen átfőtt, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és fedő alatt tovább pároljuk, néha egyet keverünk rajta. Sózzuk, borsozzuk.
  7. Körülbelül fél óra alatt minden összetevő puhára fő, ekkor hozzáadjuk a paradicsom kockákat, és még pár percig pároljuk.

Lazac

  1. Egy nagyobb serpenyőben 3-4 ek olajat hevítünk, és a sózott, borsozott lazac szeleteket beletesszük. Gyakori forgatással átsütjük őket, vigyázva nehogy eltörjenek. 10-15 perc alatt kész.
  2. Tányérra szedünk a tésztából, ráhelyezzük a köretet, a tetejére a lazacot.
  3. Finoman megöntözzük a kapros-joghurtos öntettel, és forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 029
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

A kalózkapitány vacsorája, lazac tésztaágyon, lazac tenger gyümölcseivel és tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1028
joghurt 300 g
fokhagyma 2 gerezd
kapor 1 ek
1 késhegynyi
bors 1 késhegynyi
tenger gyümölcsei mix 50 dkg
paradicsom 2 nagy db
brokkoli 25 dkg
sárgarépa 1 nagy db
száraz vörösbor 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 dl
hosszúmetélt 50 dkg
lazac 80 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint