Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac turbolya szószban cukorborsóval és répával

Lazac turbolya szószban cukorborsóval és répával
Lazac turbolya szószban cukorborsóval és répával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, és nem nyomják el a lazac kellemes aromáját. Fél óra alatt kész van, ha az elkészítés alapján több részletfeladatra is tudunk koncentrálni (ld. 4. lépés).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A turbolya és a cukorborsó felhasználása legelterjedtebb Franciaországban. A turbolyát édespetrezselyemnek, olaszsalátának, illatos vagy zamatos turbolyának is nevezik. A cukorborsó a borsó egy olyan változata amelyben a terméshüvely belső, rostos rétege hiányzik, így hüvelyestül fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra. Szükségünk lesz egy alacsony peremű tepsire, két kis és egy közepes főzőedényre.
  2. Az egyik lazacszeletet egy kb. 25cm*25cm nagyságú alufóliára helyezzük. Ráhelyezünk egy kávéskanál vajat és az egyik szelet citromot. Az alufóliát a lazac felett összecsípjük, és kettőt tekerünk rajta, így lezárjuk. A lazac két oldalán az alufóliát ugyanígy összecsípjük, és tekerve lezárjuk. A másik szelet lazaccal is így járunk el. Tepsire helyezzük a lazaccsomagokat, és 20 perc alatt megsütjük.
  3. Közben a tejet feltesszük főni a szószhoz.
  4. Míg a tej és a lazac fő, a sárgarépát meghámozzuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. 2 evőkanál vízzel feltesszük főni. 10-15 perc alatt kész. Ha puha, egy csipet sót dobhatunk rá. Így még kicsit roppanós.
  5. Közben a cukorborsót megmossuk, szárát levágjuk, és egy deci vízben forrástól számítva maximum 5 perc alatt megpároljuk.
  6. A tápiókalisztet egy evőkanál tejjel elkeverjük. Mikor a tej már majdnem forr, a tápiókalisztes tejet állandó keverés mellett belecsurgatjuk. 1-2 perc alatt besűrítjük. Kevergessük sűrűn! A turbolyát és sót belekeverjük.
  7. A tálaláshoz a lazacot kibontjuk a csomagokból óvatosan, mert a forró gőz megégetheti a kezünk! Fém spatulával vagy villával alányúlva a tálra emeljük. Mellé halmozzuk a leszűrt sárgarépát, cukorborsót, és a lazacot meglocsoljuk szósszal. (A sárgarépa és cukorborsó leve tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Érdemes levesben vagy főzelékben felhasználni.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 364
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac csomagban sütve, gluténmentes szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
lazac 25 dkg
vaj 2 tk
citrom 10 g
tej 2 dl
tápiókaliszt 1 púpozott ek
turbolya 1 teáskanál
1 kávéskanál
cukorborsó 20 dkg
sárgarépa 3 közepes db