Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac zöldcitromos-kapros pesto-val

Lazac zöldcitromos-kapros pesto-val
Lazac zöldcitromos-kapros pesto-val
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában nagyon elkapott engem egy halmánia, nagyon szeretem és kívánom is. Így feltöltöttem az itthoni halkészletünket lazaccal, pisztránggal, hekkel, csukával. Voltak rájuk ötleteim, nehéz volt választani köztük. Majd egyik órán megfogant a fejemben ez a recept, és a délután folyamán el is készítettem, édesanyám nagy örömére. Valamint ez az első recept, amit teljesen önállóan találtam ki. :)
Valamint az ételfotózásomon van mit javítani, úgy sejtem, de mindenképp meg akartam osztani a receptet.

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz

A pestohoz

A zöldséghez

ajánlat

A lazacot egy alufóliából hajtogatott sütőzacskóban is megsüthetjük (max. hőn - nekem gázsütő - kb. 20 perc), ez esetben rakjunk a zacskónkba olívaolajat, vajat pluszba, valamint ha a párolt zöldségeket válaszottuk köretnek, rakjunk be mellé egy szép darab egész, pucolt répát. Ha ezt az alternatív elkészítési módot választjuk, a hal bőrét mindenképpen húzzuk le.
Én nem szeretem megfordítani a halat, hanem ha serpenyőben sütöm, akkor alulról fölfelé szépen lassan elkészül, de ez a hal a szokásosnál vastagabb volt, ezért a serpenyőt lefedtem, és így sütöttem meg.
Köretnek szerintem még ki lehet próbálni a zöldspárgát, valamilyen frappáns módon elkészítve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összedobjuk a pesto-t: levágjuk a kapornak a szárát, kicsit felaprítjuk, majd beledobjuk kávédarálóba, belereszeljük a lime héját, és a levét belefacsjuk, felöntjük kellő mennyiségű olívaolajjal, és beindítjuk a masinát. Akkor jó, ha szép sűrű, és az olaj vékony rétegként jelentkezik a tetején.
  2. A lazacot megmossuk, megtöröljük, és egy kicsit beirdaljuk, sóval, borssal és olívaolajjal bekenjük, majd kevés olívaolajon (esetleg egy kis vajon) bőrös oldalával lefelé megsütjük, míg szép színe nem lesz. Aki nem szereti, sütés után lehúzhatja a bőrét.
  3. Köretnek vaj, olívaolaj és víz keverékében 6-8 perc alatt puhára pároljuk a répát, és a zöldborsót az utolsó percekben hozzáadjuk.
  4. Találjuk a zöldségeket és a lazacot, és leöntjük kedvünk szerinti mennyiségű pesto-val.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 415
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pohner Ádám

Mióta szakács: 2011.09.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lime-os - kapros pesto-val sült lazac párolt zöldségekkel, zöldcitromos lazafilé vajon párolt répával és borsóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

853
lazac 400 g
olívaolaj 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 2 csokor
lime 1 db
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 db
zöldborsó 5 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
vaj 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint