Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac zsenge zöldségekkel, zöldséginfuzióban

Lazac zsenge zöldségekkel, zöldséginfuzióban
Lazac zsenge zöldségekkel, zöldséginfuzióban
28 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss bio-borsó ajándékba, szép lazac a csarnokban.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

ajánlat

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Szólj hozzá!

elkészítés

A hal elkészítése:

  1. A lazacot megtisztítom minden hártyától, és a bőrét is levágom.
  2. Durva szemű tengeri sóval alaposan besózom, és szobahőmérsékleten egy órát állni hagyom.
  3. A sót lemosom a halról és bekenem olívaolajjal.
  4. Egy acél serpenyőt felforrósítok, és oldalanként 2 percig sütöm. Utána félreteszem, és hagyom pihenni egy előmelegített tányéron 3-4 percig.

A zöldség infúzió elkészítése:

  1. A zöldségeket durvára vágom, majd az egészet felteszem annyi hideg vízben főni, ami 2 ujjnyira ellepi.
  2. Az edény tetejét egy sütő, vagy zsírpapírból kivágott "cartouche"-sal takarom le, és miután felforrt még hagyom gyöngyözni 20 percig.
  3. A zöldségeket benne hagyom, és letakarom az egészet fóliával, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára hűlni.

A zöldségek elkészítése:

  1. A zöldségeket előkészítem, majd egyenként leforrázom őket forró, szódabikarbónás vízben, és felfrissítem (aszkorbinsavas) hidegvízben.
  2. Az alaplevet a felére forralom, majd elkeverek benne egy nagy evőkanál vajat. 1-1 evőkanál tárkonyt és petrezselymet adok hozzá és megsózom.
  3. Beleteszem a zsenge zöldborsót, és letakarom "cartouche"-sal. (Fontos, hogy ne melegedjen túl 60 foknál. A zöldségeket nem akarom forrallni csak átmelegíteni.) 3 perc elteltével beleteszem a spárgákat is további 4-5 percre.
  4. A zöldségeket elrendezem a vajjal dúsított levesben, és a tetejére fektetem a lazacot.A hal tetejét pár szem fleur de sel-lel díszítem/ízesítem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 54 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 185
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

chaudfroid

Mióta szakács: 2008.08.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Lazac tavaszi zöldségekkel, lazac spárgával és zöldborsóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-20 01:35

".... a halat besózom és egy óráig állni hagyom....", ".....a zöldségeket a hűtőbe teszem egy éjszakára...." ehhez képest írjátok hogy az előkészület 10 perc.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-08-22 21:19

Szép fotó, izgalmas recept!

996
lazac 15 dkg
olívaolaj 4 dl
sóvirág 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes fej
sárgarépa 6 db
póréhagyma 3 db
édeskömény 2 db
halványító zeller 3 közepes szár
salottahagyma 3 db
tárkony 6 szál
petrezselyem 6 szál
koriandermag 1 ek
fekete bors 12 szem
zöldspárga 4 db
zöldborsó 6 dkg