Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacburger Ragnar konyhájából

Lazacburger Ragnar konyhájából
Lazacburger Ragnar konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a receptben egy fullos lazacburgert mutatok be!
Jelen esetben a lazac egy készen vásárolt atlanti lazacpogi. Ha ilyet nem találsz, vagy frissből szeretnéd elkészíteni, daráld le a lazacot, sózd, borsozd, formázd, és irány a serpenyő! :)
Remélem, tetszeni fog, és ti is elkészítitek!
A mennyiségek ismét nem mérvadóak a szószt illetően....mindent érzésből, ízlés szerint!

hozzávalók / 1 adag

Burger

Édesburgonya

Sütőzsiradék

Édesburgonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Célszerű először a szószt elkészíteni, amit tulajdonképpen egy remulád-mártás-szerű dolog. A tejfölt, majonézt, mustárt, mézet összekeverjük. A csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, mehet a szószhoz. Sózzuk, borsozzuk egy kevés tárkony, kicsivel több kapor és sok-sok petrezselyemzöld szintén mehet a szószhoz. Végül a hozzáadjuk a citromlevet. A tökéletes íz elérése érdekében folyamatosan kóstoljuk! Irány a hűtőbe!
  2. Kezdjük el hevíteni a (kókusz)olajat.
  3. Közben pucoljuk meg a lila hagymát, a közepéből vágjunk ki két karikát. A paradicsom közepéből szintén két karika. Távolítsuk el az édesburgonya héját és vágjuk hasábokra.
  4. Ha az olaj elérte a kellő hőmérsékletet, tegyük bele az édesburgonyát, és süssük ki, mint egy klasszik hasábburgonyát. Ezzel egy időben egy serpenyőben minimális olívaolajon nagy lángon oldalanként kb. 2-3 perc alatt elkészítjük a lazacpogikat. Fontos, hogy csak akkor piszkáljuk a pogikat, amikor megfordítjuk, különben széteshet! Ha kész, vegyük ki és pihentessük.
  5. Most a félbevágott hamburger zsemlét pirítjuk le ugyanabban a serpenyőben, amiben a lazac készült. Ezt nem forgatjuk, csak a vágott felét kapatjuk kicsit oda. :)
  6. Szereljük össze: 1. A zsemle alsó felét megkenjük a szósszal. 2. Rátesszük a választott salátát vagy salátakeveréket. 3. Jöhet a 2-2 szelet paradicsom és lila hagyma. 4. A lazac pogit is rátesszük. 5. Megint egy réteg szósz. 6. Rátesszük a zsemle tetejét. 7. Készen vagyunk! A képen látható módon tálaljuk az édesburgonyával és az esetlegesen megmaradt szósszal!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ragnar

Mióta szakács: 2019.12.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halburger

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2736
hamburger zsemle 1 db
lazac 10 dkg
olívaolaj 1 ek
paradicsom 1 db
lila hagyma 1 db
salátakeverék 1 dkg
tejföl 2 ek
majonéz 1 ek
mustár 1 teáskanál
méz 1 teáskanál
csemegeuborka 1 közepes db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 csipet
kapor 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 citromból nyert
édesburgonya 0.5 kg