Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacfilé kapormártással

Lazacfilé kapormártással
Lazacfilé kapormártással
24 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kapormártás helyett tálalhatjuk citrommártással is.

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz:

A mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mártáshoz: a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, 1-2 percig forrósítjuk, felöntjük a levessel. Felfőzzük, sóval, borssal fűszerezzük, kb. 5 percig főzzük. A mártáshoz kavarjuk a tejfölt és az apróra vágott kaprot. Sóval, borssal és cukorral fűszerezzük.
  2. A filét megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. A bőrös felét párszor éles késsel bevagdossuk, a bőrös felét belisztezzük, a fölösleges lisztet leporoljuk.
  3. Az olajat közepes hőmérsékleten felforrósítjuk, beletesszük a filékét a bőrös felükkel lefele, kb. 4 percig sütjük. Hozzáadjuk a vajat, a filéket megfordítjuk, a serpenyőt levesszük a tűzről, és kb. 2 percig hagyjuk a filéket a forró serpenyőben pihenni. Sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A filéket a mártással leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 883
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazac kapormártással, vajban sült lazacfilé, sült lazac kaporszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

490
lazac 300 g
finomliszt 0.5 evőkanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
vaj 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
zöldség alaplé 250 ml
tejföl 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
kapor 0.5 csokor
cukor 2 dkg