Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazachab pirított szendvicskenyérrel

Lazachab pirított szendvicskenyérrel
Lazachab pirított szendvicskenyérrel
8 perc / előkészület: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi ínyencség. A füstöltlazac magában is mennyei, de ahogy könnyű habformát ölt, és a szájban elolvad,hát, nehéz rá szavakat találni. Az egyik nagy kedvencem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégváró falatként is kiváló. Ilyenkor toastszeletekből szaggassunk ki sütiformával alakzatokat, és pakoljunk rá kisebb lazachab halmokat.
Elég 1 dl tejszínből készíteni, ha intenzívebb ízeket, színeket szeretnénk elérni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyorsvágóba dobjuk a lazazszeleteke, és a vajat.
  2. Meghintjük ízlés szerint fehérborssal, és egy kevés citromlét facsarunk rá.
  3. A gépben az egészet pépesítjük.
  4. A habtejszínt keményre felverjük, majd jól elkeverjük benne a lazacos pépet.
  5. Fél órára hűtőbe tesszük.
  6. Pirított szendvicskenyérkékkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 428
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

füstölt lazacos hab, halhab, halkrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

322
lazac 10 dkg
vaj 2 dkg
habtejszín 2 dl
citromlé 1 kk
fehér bors 0 ízlés szerint
toast kenyér 8 szelet