Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazackrémes uborkakanalak

Lazackrémes uborkakanalak
Lazackrémes uborkakanalak
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gasztromagazinban láttam hasonló receptet, majd elkészítettem a saját verziómat. Ebből a mennyiségből 8 db kanalunk lesz.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ideális vendégváró, pirított rozskenyérrel is nagyon finom. Elkészíthető tojáskrémmel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacot pürésítjük a krémsajttal, ízesítjük citromlével, frissen őrölt borssal, esetleg sóval.
  2. Fél-egy órára a hűtőbe tesszük.
  3. Mielőtt kivennénk a lazackrémet, elkészítjük a kanalakat. Az uborkát kb. 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, a szeletek közepéből egy keveset óvatosan kivájunk (maradjon pereme és alja az uborkáknak).
  4. Fejjel lefelé papírtörlőre tesszük őket, míg el nem készülünk az összes kanállal, majd lazackrémet halmozunk rájuk.
  5. Újhagymával díszítve szervírozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 350
elküldve: 3
receptkönyvben: 252
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter

egyéb elnevezések

lazacos uborka, lazacos uborkafalatok, lazacos amuse-bouche

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brynn
Brynn Sat, 2014-12-27 18:57

Karácsonyra készítettem el előételnek, nagyon jó lett, köszönöm a receptet! Én is Philadelphiát használtam, a simát. Van lazacos is, azzal is próbáltam, de szerintem jobb a sima, jobban kihozza a hal eredeti ízét. Próbáltam egy pici csepp piros arannyal díszíteni, de nem igazán kell, túlságosan módosítja az ízhatást. Végül simán hagytam. Az uborka bőven elég plusz "kontraszt" íznek.

sütyike
sütyike Thu, 2011-07-07 12:06

Kedves Zuzu! Köszönjük a receptet, nagyon finom ünnepi előétel lett belőle, a családom nem kis örömére :) Az uborka nagyon jól kiemeli a lazac ízét és a látvány valami csodás! Csak ajánlani tudom

Üdv,
Eszter

194
kígyóuborka 20 dkg
füstölt lazac 12 dkg
krémsajt 8 dkg
citromlé 0.5 tk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
újhagyma 1 közepes db