Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos avokádókrémes tapas

Lazacos avokádókrémes tapas
Lazacos avokádókrémes tapas
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tapas formára átalakított Klasszikus kombináció az idei szilveszteri bulira készült.

Pezsgővel, prosecco-val, könnyű fehérborral egyaránt kitűnő, és remekül illik bármilyen „házibuliba”, vagy fogadó falatkaként komolyabb menüsor elé…


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes akár egy nappal korábban elkészíteni az avokádókrémet  és fontos, hogy kitűnő minőségű füstölt lazacot használjunk.


Bortipp : Béla és Bandi Sauvignon Blanc 2007 (Balatonszőlős)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük, húsát kanállal kiemeljük.
  2. Kisebb darabokra vágjuk, lime-ot csavarunk rá.
  3. Aprított chilivel, frissen őrölt tengeri sóval és tarkaborssal, kaporral, korianderrel fűszerezzük.
  4. Mixerben pürésítjük, lefóliázzuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Felszeleteljük a kiflit (pl. kornspitz kiflit), vagy a hasonlóan kis méretű, ropogós héjú  kenyérfélét.
  6. A kenyérszeletekre 1-1 levélke radicchiot vagy jégsalátát teszünk. Ez roppanóssá teszi a falatot, és nem engedi felázni a kiflit.
  7. Majd erre kenjük az avokádókrémet, végül ráteszünk egy kis szelet lazacfilét.
  8. Kissé lehűtve kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 705
elküldve: 4
receptkönyvben: 227
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Zs.

Mióta szakács: 2008.08.18.
11 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

avokádókrém lazaccal, avokádós tapas, Lazacos falatkák avokádókrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
avokádó 1 db
füstölt lazac 150 g
lime 1 db
chili 2 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
jégsaláta 50 g
kifli 4 db