Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos-juhtúrós tortácska kaviáros tejföllel

Lazacos-juhtúrós tortácska kaviáros tejföllel
Lazacos-juhtúrós tortácska kaviáros tejföllel
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptjeimet a konyhában jártas személyeknek próbálom összeállítani ötletszerzés céljából, de persze egyszerűen megfogalmazva, az étlapkészítés alapjaitól kiindulva. Később visszatérve az alapokhoz. Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet.

Mai témám – Mini előételek (Amuse Bouche).

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, tojásból, tejből, kevés olajból és a fél tasak élesztőporból készítsünk egy sós palacsintamasszát, cukrot ne használjunk. A masszából teflon serpenyőben süssünk 3 db nagyméretű palacsintalapot, amit oldalra téve hűtsünk ki.
  2. Készítsünk elő egy kisebb méretű, ha nincs, akkor egy normál méretű tortakarikát a formázáshoz, amit helyezzünk egy fóliával vagy zsírpapírral bevont tálcára.
  3. A juhtúrót és a túrót helyezzük egy tálba. A tejfölünk egyharmadával, sóval, borssal és finomra vágott kaporral készítsünk egy krémet.
  4. A palacsintalapokat a tortakarika segítségével vágjuk méretre, hogy pont bele tudjuk illeszteni a formába.
  5. Az első lapot helyezzük bele, a túrókrémünk felét egyenletesen osszuk el rajta, majd rétegezzük a ruccola salátával (más salátafajtát is használhatunk) és a szeletelt füstölt lazaccal. Ezt ismételjük meg még egyszer, és a tetejét fedjük be az utolsó palacsintalapunkkal.
  6. Gyengén nyomkodjuk meg, és hűtőbe téve 1 órát hagyjuk tömörödni.
  7. Ez idő alatt a maradék tejfölünkből, a citrom levéből és a kaviárunkból készítsünk egy hideg mártást. Ízesítsük sóval, borssal, kaporral, sűrű tejföl esetén egy korty fehérborral.
  8. Tálaláskor óvatosan vegyük le róla a tortakarikát, és éles késsel vágjuk 12 cikkre.
  9. A tortacikket dekoratív tányérra tesszük, mártásunkat mellé helyezzük, lazac szelettel, salátalevéllel, kaporral díszítjük.

Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 008
elküldve: 6
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, Valentin-nap
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lazacos sós torta, mini torta lazaccal és juhtúróval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barna39
Barny / barna39 Wed, 2014-01-08 15:35

ha a kérdés a mártás készítésére vonatkozott, tejföl,citromlé kapor,kaviár,,só,bors
Hidegen összekeverve!

muttertájgör
muttertájgör Wed, 2014-01-08 11:10

szia! Nagyon tetszik a recept, szereintém kipróbálni. A kaviárt nem láttam a receptleírásban, csak a hozzávalóknál. azzal mi a teendő? köszi

barna39
Barny / barna39 Wed, 2014-01-08 15:30

Az csak gyakorlatilag a dekoráció,feldobja az étel látványát de nélkülözhető.
Jó főzőcskézést és minden jót!
Barnabás.

246
finomliszt 100 g
tej 150 ml
instant élesztő 0.5 tasak
tojás 1 db
napraforgó olaj 50 ml
tehéntúró 150 g
juhtúró 150 g
tejföl 300 g
füstölt lazac 300 g
kaviár 120 g
rukkola 50 g
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
salátalevél 5 közepes db