Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos kelkáposztatekercs

Lazacos kelkáposztatekercs
Lazacos kelkáposztatekercs
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom receptre. Elkészítettem! S habár a párom nincs oda a halételekért, ez ízlett neki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztaleveleket megmossuk, majd sós vízben 3-4 percig blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk szűrödni. Késsel elvékonyítjuk a leveleken lévő vastagabb szárrészt, majd 2-2 levelet egymásra teszünk.
  2. A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, 2 cm-es kockákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, 10 g vajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a lazackockákat, egy pár percig pirítjuk, egy edénybe borítjuk és villával szétnyomkodjuk.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. Sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Felét félretesszük. A maradékot a tojással, 1 ek créme fraiche-vel és a zsemlemorzsával a lazachoz adjuk, és jól elkeverjük. Sóval, borssal és a korianderrel ízesítjük, majd szétosszuk a kelkáposztalevelekre, feltekerjük, és konyhacérnával keresztben összekötözzük.
  4. A kelkáposztatekercseket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. A maradék sárgarépakockákat a tekercsek közé szórjuk. A maradék créme fraiche-t és a vajat elosszuk a tekercsekre. Felöntjük a levessel.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk a rózsaborssal.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lazacos keltekercs, lazacfilé kellevélbe göngyölve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

427
kelkáposzta levél 16 db
lazac 500 g
citromlé 2 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
vaj 40 g
sárgarépa 2 db
tojás 1 db
crème fraîche 8 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 1 késhegynyi
zöldség alaplé 100 ml
rózsabors 2 teáskanál