Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos-mangós ceviche

Lazacos-mangós ceviche
Lazacos-mangós ceviche
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közép és Dél-Amerika népszerű nyers halétele, amelynek nincsenek szabályai. Ez csak egy példa, a lazac kiváltható bármilyen tengeri hallal vagy tenger gyümölcseivel, a mangó is helyettesíthető őszibarackkal, nektarinnal, papayával. Mivel a hal nyers benne, csak a citrom "főzi meg" legyünk körültekintőek a vásárláskor és a felhasználáskor! Recept az antojites című mexikói szakácskönyvből. Bővebb sztori a blogon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azt mondják, a jó ceviche alig áll a páclében. Lehet, hogy így van, mindenesetre nekem sokkal jobban ízlett másnaposan, mikor már 1 napja állt a páclében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lime levét kicsavarjuk. Kicsit kevesebb, mint 2 dl-t egy üvegtálba öntünk (nem fém, az nem tesz jót a halnak, és a savak sem szeretik).
  2. A lazacot felkockázzuk kb. 1 centis darabokra, és a lime-ba tesszük. Hűtőbe tesszük 4-8 órára. A maradék lime levet félretesszük.
  3. Ha "kész", a mangót ugyanakkora kockákra vágjuk, a mexikói földicseresznyét (tomatillót) és a paradicsomot szintén. Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk.
  4. Leöntjük a lime levet a halról, hozzáadjuk a mangót, tomatillót, paradicsomot, leöntjük a maradék kb. 7 cl lime lével, beletesszük az összes többi hozzávalót, és jól átforgatjuk.
  5. Újabb 4-8 órára hűtőbe tesszük, és jól behűtve, tortilla chipssel vagy tostadával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 926
elküldve: 3
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halsaláta lazacból, mexikói halsaláta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ágost
Ágost Wed, 2014-08-13 08:47

Szia!

Egyszerű és gyors volt elkészíteni (már ha a munkát tekintjük)
Nekünk fiúknak nagyon bejött, friss, gyümölcsös, forró nyári napokra ideális. Sajnos a lányoknak valamiért nem ízlett annyira, úgyhogy 50%-os lett a sikermutató.

Mondjuk tortilla/tostada helyett olívaolajon pirított kiflikarikákkal tálaltam lehet, hogy ez volt a hiba :D

Egyetlen hátránya talán, hogy nem éppen olcsó kaja, ennek ellenére nekem egyik kedvencem lett.

Köszi a receptet!

Ágost
Ágost Sat, 2014-08-09 14:10

Éppen most készítem, kicsit izgulok, hogy mennyire jön majd be a családnak :D

271
mexikói földicseresznye 3 db
limelé 6 lime-ból nyert
paradicsom 1 közepes db
mangó 1 közepes db
cayenne bors 0.5 teáskanál
méz 1 ek
jalapeño 2 db
újhagyma 6 közepes db
1 kávéskanál
vadlazac 45 dkg
koriander 6 szál