Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos penne

Lazacos penne
Lazacos penne
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretem ezt a tésztát, mert a halat nem kell külön elkészíteni, hanem a tésztavízben főzöm meg, a tésztával együtt. Nemcsak praktikus, hanem így sokkal jobban érvényesül a lazac íze is.


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, amikor a víz lobog beledobjuk a tésztát, és mérsékeljük a lángot. Míg a tészta fő, egy felhevített száraz serpenyőben néhány pillanat alatt illatosra pirítjuk a fenyőmagokat, majd kivéve a serpenyőből, félretesszük.
  2. A tészta főzési idejének vége előtt 4-5 perccel beledobjuk a tészta mellé a lazacfilét. Mikor a hal szépen megfőtt, kivesszük, késsel kisebb darabokra szedjük. A tésztát leszűrjük, egy fél pohárnyi tésztavizet tegyünk félre.
  3. Ugyanabban a lábasban, amiben a tészta főtt, felmelegítjük a tejszínt, ha túl sűrű, a tésztavízzel hígítjuk. A lábasba visszaöntjük a tésztát, rá a lazacdarabokat, a félbevágott olajbogyókat, sózzuk-borsozzuk, jól összeforgatjuk, rászórjuk a pirított fenyőmagokat és azonnal tálaljuk. Rukkolát kínálunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 50 251
elküldve: 7
receptkönyvben: 540
elkészítve: 21/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Lazacos tollhegytészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chica13
Chica13 Tue, 2014-07-15 13:41

Köszi én is a receptet! Könnyűt, gyorsat, finomat kevés mosogatással akartam főzni és hála az égnek hogy pont ezt a receptet találtam! :D Nem is hittem volna hogy ennyire finom lesz!!

Csullika
Csullika Thu, 2013-08-22 18:18

Köszi ezt a receptet, egyszerű volt elkészíteni és nagyon fincsi lett!:) A fenyőmag külön jó ötlet, jól illik hozzá, megbolondítja!

801
lazac 300 g
penne 200 g
habtejszín 100 ml
fekete olajbogyó 15 db
fenyőmag 20 g