Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos penne Fakanalas konyhájából

Lazacos penne Fakanalas konyhájából
Lazacos penne Fakanalas konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz étterem főztje, egy kedves rokonom adta a receptet.

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg füstölt lazac
  • 3 nagy paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, fehérbors
  • 1 cs penne
  • friss bazsalikom
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál olívaolaj
  • reszelt parmezán

ajánlat

Testes olasz vörösbort mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát lereszeljük, a paradicsomot apróra kockázzuk.
  2. Az olajon megpároljuk a hagymát, sózzuk, borssal hintjük, majd a paradicsomot is beletesszük.
  3. A lazacot apróra vágjuk, legjobb darálni, majd beletesszük az apróra tépkedett bazsalikomot.
  4. Kevés vízzel feltöltjük, s beletörjük a fokhagymát.
  5. Kis rotyogtatás után beletesszük a tejszínt is.
  6. A penne tésztát külön megfőzzük, majd közé keverjük.
  7. Tányérba szedjük, megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 324
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanalas

Mióta szakács: 2012.12.20.
12 recept

receptjellemzők

receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacos penne tészta, fokhagymás-lazacos penne, tejszínes-lazacos penne, paradicsomos-lazacos tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rfeher
rfeher Fri, 2014-07-11 08:12

Elkeszitettem,nagyon finom lett! Koszonom a receptet.