Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacpástétomos-baconös szósz pennével

Lazacpástétomos-baconös szósz pennével
Lazacpástétomos-baconös szósz pennével
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, ízes és ami a fő, lazacpástétomos szószt szerettem volna készíteni tésztával.

Sikerült, a családnak ízlett.

hozzávalók / 5 adag

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Könnyű nyári leves, hűtött gyümölcslevest tálaljunk előtte, az ételhez kínáljunk finom bort, aki nem szereti házi szörpöt, ásványvizet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a baconcsíkokat kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a lilahagymakockákat, a fokhagymát áttörve, a zöldpaprikát felkockázva és fedő alatt tovább pároljuk.
  2. Beletesszük a zöldborsót, a petrezselymet, zellerzöldet, kukoricát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felvágott zsályát, a citromos kakukkfű leveleit, ráöntjük a zöldségalaplét és fedő alatt kb. 150 fokon, 35-40 perc alatt összefőzzük. Kóstoljuk, hogy megfőtt-e, illetve ízre szükséges-e még fűszerezni.
  3. Belekeverjük a főzhető és kenhető natúr sajtkrémet, amitől az összefőzés alatt be is fog sűrűsödni, majd ekkor tesszük bele a lazacpástétomot, óvatosan rottyan egyet, és kész ,kikapcsoljuk. Elkeverjük benne a vajat, amitől a hő hatására selymes, illatos, ízben gazdag szószos borsót kapunk.
  4. A lobogó sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük a pennét - bár az olaj nem szükségszerű -, ha kész lecsepegtetjük, és tálaljuk forrón a forró szósszal.
  5. Tálaláskor díszítjük citromos kakukkfűvel, petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 792
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtkrémes zöldborsós-baconös szósz pennével, lazacpástétomos penne, lazacos-zöldborsós szósz tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

917
lazac 160 g
bacon 200 g
olívaolaj 3 ek
zöldborsó 350 g
csemegekukorica 160 g
fokhagyma 4 gerezd
lila hagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 5 db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 2 dl
krémsajt 125 g
kakukkfű 4 szál
zsálya 3 db
vaj 6 dkg
penne 500 g
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
kakukkfű 1 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál