Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacpisztráng sajtszósszal

Lazacpisztráng sajtszósszal
Lazacpisztráng sajtszósszal
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lazacpisztrángnak nagyon egészséges a húsa, remélem, ízleni fog nektek is.

hozzávalók / 4 adag

hal

sajtszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megvásárolt friss lazacfilét alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességével.
  2. Tegyük a szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe, és végezzük el a fűszerezést.
  3. Először szórjuk meg sóval, és kezünkkel alaposan dörzsöljük át a szeleteket, de vigyázzunk, hogy ne sérüljenek meg!
  4. Mikor ezzel megvagyunk, mossunk meg 1 citromot, és apró lyukú reszelővel előbb reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki a levét, amit öntsünk rá a halra, a reszelt citromhéjjal is dörzsöljük át, majd pedig ízlés szerint 2-3 gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, és ezt is alaposan dolgozzuk bele. Végül szórjuk meg morzsolt majoránnával, és ezt is oszlassuk szét rajta.
  5. A sütéshez szükségünk lesz egy mélyebb tepsire, amit én sütőpapírral szoktam kibélelni, mivel sütés után a lazac igen puha és omlós, sérülékeny, így könnyen kivehetjük, mikor elkészült. Felezzük meg a vajat, egyik felét vágjuk a tepsink aljára, rá a sütőpapírra.
  6. A másik felét pedig olvasszuk fel, és kenjük meg vele a tepsire helyezett halszeleteket, ezután szórjuk meg a tetejét őrölt borssal. A sütőnket melegítsük elő 180 C fokra, így süssük 25 percet, majd még 10 percet 250 C fokon. Amíg sül a lazac, elkészítjük a szószt.
  7. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt, folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást.
  8. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk, mennyit teszünk bele) és borssal. A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Főt rizzsel tálaljuk.
  9. Jó étvágyat hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 814
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtmártásos hal, fűszeres lazacpisztráng

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1223
lazac 1 kg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fokhagyma 2 gerezd
margarin 15 dkg
2 kávéskanál
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 2 dl
habtejszín 500 ml
trappista sajt 25 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor