Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacszeletek kaprimártásban

Lazacszeletek kaprimártásban
Lazacszeletek kaprimártásban
23 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok-sok évvel ezelőtt egy karácsonyi Nők Lapjában találtam Lajos Mari receptjét. Kipróbáltam, hatalmas sikere volt. Az újságból kitépett, lefűzött, azóta rongyos-foltossá vált oldalra már az első alkalom után jó sok felkiáltójellel ráírtam, hogy nagyon finom! Nálunk azóta ez a hagyományossá vált karácsony esti vacsora. Hatalmas előnye, hogy nem kell órákig állni a konyhában, elronthatatlan és mindig sikere van.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bár hivatalosan a halhoz fehérbor passzol, de azért a rozé is nagyon jó volt mellé az idén. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha lazacszeletünk van, spárgával összekötjük a két szárát, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Nekem most filém volt, ezzel egyszerűbb volt az életem. Pár csepp citrommal meghintjük, állni hagyjuk kis ideig.
  2. Ezalatt a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a lecsepegtetett kapribogyót felaprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A lazacot szárazra töröljük, és egy felforrósított serpenyőben (ha zsíros a hal, olaj nélkül, ha szárazabb, pici olajon) 2+1 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálra szedjük, rátekerünk egy kevés borsot, és alufólia alatt melegen tartjuk.
  4. A serpenyőbe kevés olajat és egy pici margarint teszünk, megfonnyasztjuk benne a hagymakarikákat és az átnyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott kapribogyót. Ráöntjük a bort és a tejszínt (a habtejszín zsírosabb, mint a főző, azért ehhez ezt használom), forralva besűrítjük a mártást.
  5. Kicsit utánasózzuk, pici borsot tekerünk még rá, beleszórjuk a petrezselymet, és ráöntjük a tálban lévő lazacszeletekre.
  6. Szélesmetélttel szoktam tálalni, de mehetne hozzá párolt zöldség vagy petrezselymes burgonya is.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 193
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
248 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes lazac

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

681
margarin 1 ek
olívaolaj 1 ek
lazac 40 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
kapribogyó 2 ek
habtejszín 2 dl
fehérbor 1 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint