Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lebbencsleves

Lebbencsleves
Lebbencsleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a lebbencsleves mindig a gyerekkoromra emlékeztet. Anyukám gyakran főzött ilyet. Nagyon szerettük. Pár éve én is gyakran megfőzöm.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s rászórjuk a lábosban lévő étolajra, majd gázon üvegesre pirítjuk. Utána rászórjuk a tésztát, azt is pirítjuk kicsit, néha megkevergetjük, majd félrehúzzuk. Megszórjuk pirospaprikával, s ráöntjük a vizet. Visszatesszük a gázra, s belerakjuk a felkockázott krumplit, s hozzászórjuk a sót, a borsot és az őrölt köménymagot, valamint belerakjuk a babérlevelet is.
  2. Nagy lángon addig főzzük, amíg elkezd forrni, akkor lerakjuk takaréklángra, s főzzük kb. 20-25 percig, közben néha megkevergetjük. Félidőben belerakjuk a kolbászkarikákat is, majd megkóstoljuk. Ha szükséges, még rakunk bele sót.
  3. Amikor letelt a 20-25 perc, leellenőrizzük, s ha úgy érezzük, hogy megpuhult a krumpli és a tészta is, akkor elzárjuk alatta a gázt, s el is készültünk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 2 263
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tésztaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 15 dkg
tészta 10 dkg
gyulai kolbász 8 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
fehér bors 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
babérlevél 2 db
víz 1.5 l