Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lebbencsleves 1.

Lebbencsleves 1.
Lebbencsleves 1.
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősi magyar parasztétel - fincsi!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tartalmas és finom leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit pucoljuk, kockázzuk, a szalonnát is kockára vágjuk, a virslit karikázzuk.
  2. A kockára vágott szalonnát az olajon megpirítjuk.
  3. A csuszatésztát is megpirítjuk a szalonnás olajon.
  4. 1 l vízzel felengedjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a paprikakrémet és a kockázott krumplit.
  5. Megfőzzük, hozzáadjuk a virslit, borsot darálunk rá.
  6. Tejfölre tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 196
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lebbencs leves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poppika02
poppika02 Tue, 2014-03-11 15:41

Kedves Ildiko!Bocsáss meg,de ez minden csak nem lebbencs!!!Egy kicsit tanulni kellene még!

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Thu, 2011-09-29 10:42

Szia!
Most készítem éppen a levest. Annyi lenne csak az észrevételem, hogy az az 1 liter víz nagyon kevés ehhez a sok hozzávalóhoz, pláne ha a tészta be is fog dagadni. Már minden benne van a fazékban de a víz még csak el sem lepi. :)
De semmi gond, felöntöm majd,csak gondoltam leírom az észrevételemet.
Üdvözlettel: Mariann

Szilveee
Szilveee / Szilveee Wed, 2011-02-16 22:26

Kedves Ildikó! A paprikakrém mit takar? Valami pirosarany-szerű cuccot? Nem vagyok túl gyakorlott ilyen téren, de ezt a receptet látva megkívántam most : )

Katalin asszony
Katalin asszony Mon, 2010-03-29 21:11

Ebben a formában még nem ettem lebbencslevest,egészen ma délutánig.Valóban nagyon finom.A parasztételből kiindulva,lángost sütöttem utána.Köszönjük ezt a receptet.

734
kenyérszalonna 5 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
csuszatészta 25 dkg
burgonya 50 dkg
leveskocka 2 db
paprikakrém 1 ek
bors 0 ízlés szerint
virsli 20 dkg
tejföl 2 dl