Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lebbencsleves debrecenivel

Lebbencsleves debrecenivel
Lebbencsleves debrecenivel
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom kívánsága volt. Én azt hittem, nem szeretem a lebbencslevest, a menzán legalábbis így volt, és azt hittem ez így is maradt. De kellemesen csalódtam, mert nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsírjára pirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük a zsírból. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a lebbencset. Közben hozzáadjuk a hagymát, és együtt pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát, a leveskockát, és felöntjük vízzel.
  2. A zöldségeket felszeleteljük, a krumplit kockákra vágjuk, beletesszük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk. Mikor félpuhák, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit. Sűrített paradicsommal ízesítjük, és készre főzzük.
  3. A tésztával vigyázzunk, ne tegyünk bele sokat, mert nagyon megdagad, és elszívja az összes levet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 585
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás lebbencsleves, krumplileves lebbencstésztával, kolbászos lebbencsleves debrecenivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Sat, 2012-02-11 14:53

Szia!
A 60dkg lebbencs tészta nem sok kissé?Az egy hadseregnek elég,biztos elgépelted!:)üdv Csató

456
tészta 10 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 2 db
debreceni kolbász 150 g
füstölt szalonna 10 dkg
sűrített paradicsom 2 dkg
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
víz 1.5 l