Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lebbencsleves Kornéltól

Lebbencsleves Kornéltól
Lebbencsleves Kornéltól
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legegyszerűbb híg levesünk. Gyorsan készül, és tartalmas. Ezt a levest is többféleképpen lehet készíteni, ez az ún. klasszikus.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Amennyiben marad levesünk másnapra, valószínűsíthető, hogy a burgonya és a tészta el fogja szívni a levét. Ebben az esetben bátran adjunk hozzá csontlevet, és azzal forraljuk fel újból.

Szólj hozzá!

elkészítés

Lebbencstészta pirítása

  1. Száraz serpenyőt forrósítsunk fel a gázon, majd a lebbencstésztát tetszés szerinti darabokban pirítsuk zsemleszínűre benne. Ha nem akarunk serpenyővel dolgozni, egy sütőlemezen a sütőben is elvégezhetjük a pirítást. Ha a tészta megpirult, tegyük félre.

Leves készítése

  1. A szalonnát kockázzuk fel, és kevés zsíron pirítsuk meg. Vegyük ki a zsírból, ha kész. A vöröshagymát vágjuk finomra, a burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk 1x1 cm-es kockákra.
  2. A visszamaradt zsírban pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockázott burgonyát, és pirítsuk üvegesre.
  3. Szórjuk meg fűszerpaprikával, keverjük el gyorsan, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk lassan, kóstoljuk.
  4. Ha a burgonya félkész, adjuk hozzá a tésztát, és főzzük készre a levest. Tálalás előtt a pirított szalonnát adjuk a leveshez, és keverjük el benne. Tálaljuk forrón, azonnal.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 16 273
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás lebbencsleves, tésztaleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Fri, 2018-08-03 19:14

En inkabb a tarhonya levest foztem eddig, mivel a parom gyerekei azt szerettek jobban, mert az, az anyukajuk foztjere emlekeztette oket. Most viszont a lanykam miatt sok glutenmentes etelt keszitek es ki is probaltam ezt a receptet lasagna tesztaval, mert gm tarhonyaval meg nem talalkoztam eddig. Tokeletes lett! Annyit valtoztattam rajta, hogy szalonna zsirban piritottam a tesztat, mert ugye a glutenmentes nem szivja magaba az izeket (eppen ezert a leve sem tunik el a levesnek), de igy megis lett valami ize. Koszonom a receptet!

udv:witch

482
mangalica zsír 50 g
füstölt szalonna 150 g
vöröshagyma 1 nagy fej
rózsaburgonya 800 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
alaplé 2.5 l
fűszerpaprika 1.5 ek
csuszatészta 200 g