Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó 12.- göcseji

Lecsó 12.- göcseji
Lecsó 12.- göcseji
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi, kedves kolléganőmnél ettem először egy "lecsó-partin". Szokatlannak tűnt nekem is a tejföl, de mikor megkóstoltam magáért beszélt. Azóta mindig tejföllel csinálom. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet mellé külön főzni tésztát/ tarhonyát és egy komplett fogás lesz belőle.
Vegetariánusoknak szalonna és kolbász nélkül ajánlom. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd a kolbászkarikákat és kiszedjük külön tálra.
  2. Ebben a finom olajban pároljuk/ sütjük a felvágott hagymát, paprikát és kicsit később hozzáadva a paradicsomot.
  3. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Kis kanál cukrot teszünk bele a végén.
  5. 3-4 kanál tejföllel tálaljuk.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 002
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös lecsó, lecsó tejfölösen

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dr. Nyúl
Dr. Nyúl Sun, 2011-08-14 17:47

Milyen jó,ha az ember magyar ízekre vágyik!
Holnap el is készítem!:-)

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2011-06-25 22:29

Örülök hogy másoknak is ízlik:) Ez egy egyszerű, de nagyszerü magyar étel:) Mi is szoktuk tésztával is enni, tarhonyával pl. De simán, ropogós kenyérrel is ...:)

agyi63
agyi63 Sat, 2011-06-25 20:44

Ha valaki szereti tejfolosen a lecsot, probalja ki galuskaval. Isteni finom.
Jo etvagyat mindenkinek ehhez a csodalatos etelhez.31jt

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-06-25 19:52

Annál is inkább örülök a göcseji lecsónak, mert nagyon szeretem a tájjellegű ételeket !
Köszönöm, hogy gazdagítottad a repertoáromat ! Elmentve ! Üdv : Olaszné Anci

wvica
wvica Sat, 2011-06-25 17:42

Nahááát.. :))) .. most készült el a virslis lecsóm, vacakolok, mi legyen: üresen nem szeretem annyira, tojással meg sok lenne.... áhhhh, jó lesz üresen is....kitálalom...leülök a gép elé.... és hoppáááá... itt az okosság!!! Tejfölt rá!! Isteni finom, köszi!! :D

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Sat, 2011-06-25 15:24

Én Göcsejben élek, itthon mi a lecsó levét beszoktuk egy kis laza habarással sűríteni, na nem eszméletlen liszt mennyiséggel, hanem csak egy csapott kanállal és jó nagy adag tejföllel. Tört krumplira merítve valami eszméletlen fenséges fogás.
Gyönyörű a tálalásod.
És már nemsokára saját terményekből is készülhet a lecsó, mert nőnek a paprikák, pirulnak a paradicsomok.

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2011-06-25 16:29

Köszönöm a hozzászólásod. Az igazsághoz tartozik, hogy nem göcsejitől hallottam (hanem egy régi győri kolléganőmtől) hogy a tejfölös lecsó az göcseji:) Igy maradt rám és addig én soha nem tettem tejfölt a lecsóra, de rájöttem hogy igy mennyire finom. A Tied az igazi, ki fogom próbálni:))) Emi

652
zöldpaprika 5 db
paradicsom 3 nagy db
vöröshagyma 2 nagy fej
bacon 20 dkg
kolbász 20 dkg
fűszerpaprika 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
virsli 10 dkg
tejföl 150 g