Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó 13. - csípős

Lecsó 13. - csípős
Lecsó 13. - csípős
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp a Nosalty-t nézegettem, hogy milyen ebédet kellene főznöm, és akkoriban nagyon sok lecsós receptet raktak föl a kedves szakácsok :).
Gondoltam egyszer nekem is el kéne kezdeni...Nagypapám egyetlen specialitása volt a csípős lecsó. Ő egy igazi magyar! Tudják lángos, hagymás-libazsíros kenyér, erőspaprika stb... Szóval én ezt egy igazi hagyományos magyar receptnek mondanám, mivel ő is a magyar őseitől tanulta... :)

hozzávalók / 3 adag

A lecsóhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Mellé esetleg kenyeret, párolt rizst, virslit lehet adni, mi szoktunk csemegeuborkát is tálalni hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítsuk, és süssük meg a hagymát az olajon, majd vágjuk kisebb darabokra a parikákat és chilit, és ezt is adjuk hozzá.
  2. Aprítsuk fel a paradicsomot, és miután a paprika kissé már megpuhult, öntsük bele ezt is.
  3. Főzzük jól össze őket, és adjuk hozzá a ketchupot és a paradicsomlevet, majd fűszerezzük.
  4. Hagyjuk elforrni a levét, és kostóljuk meg, hogy a paprika elég puha-e (ez kb. 8-10 perc), majd vegyük le a tűzhelyről, és tálaljuk főtt virslivel és párolt rizzsel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 835
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csípős lecsó, gyors lecsó chilivel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gorcsev
Gorcsev Thu, 2013-07-18 15:01

El tudom képzelni, amikor a tősgyökeres, ősmagyar Nagypapa kimegy a kamrába és előkeresi a "chili" paprikát és magához veszi a nélkülözhetetlen olíva olajat, mint ahogy honfoglaló őseink csinálták. Majd miután a főzés közepénél tart az évszázadok óta használt ketchup-ot keveri még a lecsónak mondott ételbe. Ja és miért is nem lecsó paprikából készül ! A TV paprika már a nevében is utal arra, hogy tölteni való. Amúgy ez a paprika vastag húsú és főzés közben inkább leves lesz belőle mint lecsó. Hát jó étvágyaz hozzá !

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Sat, 2011-07-16 10:44

 én azzal csináltam mert abban egészségesebbek a zsírok (kevesebb telített)... mellesleg ha lángost csinálnék akkor nem olivaolajjal csinálnám...mert tudom hogy a magyar konyha nem ÉPP egészséges..hehe

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2012-07-05 12:59

A mangalica zsírban szinte csak telítetlen zsírsav található, s a régi magyar ételek mind abból készültek. Az olívaolajon és a halolajon kívül az egyetlen ilyen zsiradék.

544
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
tv paprika 5 db
chili 1 db
paradicsom 5 db
ketchup 3 ek
paradicsomlé 1 dl
1 kk
fekete bors 1.5 kk
virsli 20 dkg
rizs 20 dkg