Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó 8. - tojásos- virslis

Lecsó 8. - tojásos- virslis
Lecsó 8. - tojásos- virslis
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem örök kedvence a lecsó, főleg ez a fajta, amit én készítek. Én Anyukámtól lestem el a receptjét annak idején. Azonban én egyáltalán nem szeretem, nem is fogyasztom, főzni is kóstolás nélkül szoktam.
Mégis mindig finomra sikerül, leglábbis ő odavan érte, mindig ilyet enne.
A füstölt virsli és a parasztkolbász nagyon jó ízt ad neki, a tojás tovább gazdagítja. Nagyon laktató.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én friss, saját készítésű kenyérrel szoktam tálalni (ami a fotó készítésekor épp a sütőben sült még), férjem pedig hideg sörrel szokta leöblíteni.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát és paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon üvegesre dinszteljük.
  2. Tűzről levéve hozzákeverünk a hagymához kb. 2 tk pirospaprikát, majd hozzáadjuk a paprika felét, aztán a paradicsomot, végül a paprika másik felét (mindezt egy lépésben). Sózzuk és jól összekeverjük az egészet, fedő alatt főzzük.
  3. Mikor levet kezd ereszteni, hozzáadjuk a felkarikázott parasztkolbászt és jól átkeverjük.
  4. Ezalatt vékonyra szeljük a virslit, és ha a zöldségek már szétfőttek, akkor belekeverjük.
  5. Elég pár perc és már önthetjük is bele a lecsóba a felvert tojásokat.
  6. Kevergetés mellett még néhány perc és elkészül a lecsó.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 910
elküldve: 4
receptkönyvben: 129
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Makréla

Mióta szakács: 2010.05.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos lecsó virslivel és kolbásszal

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Thea71
Thea71 Sat, 2012-06-30 14:35

Kedves Zsani,
most csináltam életemben először lecsót, a te recepted alapján és isteni lett!
Gyors, egyszerű és finom! Köszi szépen a leírást!
Üdv: Thea71

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 13:39

Én is pont így szeretem a lecsót, de az lenne a kérdésem, hogy semmi vizet nem adsz hozzá? A saját levében fő meg?:)

crazymary
Makréla / crazymary Sat, 2010-11-20 19:25

Szia Krisztina!

Köszönöm Biának a kisegítő választ, én is megerősíthetem, semmiképp nem kell vizet tenni hozzá, épp elég levet adnak a zöldségek.
Próbáld ki csak nyugodtan!:-)
Jó főzőcskét kívánok!
Üdvözlettel:
Zsani

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-11-20 15:30

Semmiképp ne tegyél bele vizet.A paradicsom és paprika elég nedvességet enged.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 13:38

Én is pont így szeretem a lecsót, de az lenne a kérdésem, hogy semmi vizet nem adsz hozzá? A saját levében fő meg?:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-31 17:27

Kedves Zsuzsi!
Mégegyszer és utoljára: fogd vissza magad.
A kritika nem baj, de az igen, ahogyan leírod.
Ha nem vagy hozzá elég kultúrált, hogy egy főzős oldalon a szar ér egyéb szavakat ne használd, akkor mellőzd az oldal látogatását.
Köszönjük.

zsuzsi965
zsuzsi965 Sun, 2010-08-22 13:27

Az uagtás már jól megy, most már meg lehet tanulni főzni. További szép napot!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-08-22 14:06

Kedves Zsuzsi!
Először is: ezt a hangnemet mellőzd ezen az oldalon. Lehet, hogy nálad otthon ez szokás, de ez itt senkit nem érdekel.
Másodszor: el lehet kezdeni főzni és megmutatni, mit tudsz, nem idejönni és kritizálni.
Majd utána jártathatod a szádat.
Az, hogy te a lecsót hogy szereted, egyéni véleményed.
Van aki másként szereti.
Amennyiben ezt nem vagy képes tiszteleben tartani, úgy nem kell látogatni ezt az oldalt. A fújozásokra senki nem kiváncsi.
Kicsit vegyél vissza.
Üdv:
Eszter

zsuzsi965
zsuzsi965 Sun, 2010-08-22 18:20

Na most már jól megmondtad a frankót, remélem, ettől helyreállt a lelki békéd, menj szépen, gyakorold a lecsőfőzést. Pá! Részemről a téma lezárva

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-08-22 18:30

Reméltem, hogy ezt mondod. :-D
Majd gyere vissza, ha tanultál egy kis modort - rád fér a gyakorlás.

crazymary
Makréla / crazymary Mon, 2010-08-23 12:56

Szia Eszter!
Ismét köszi, hogy távollétemben képviselted minden jóérzésű, intelligens NoSalty felhasználó érdekeit.
Zsuzsinak már nem kívánok reagálni, a stílus maga az ember ugyebár, te pedig ismét elmondtál mindent, amit ebben a helyzetben lehetett.
Csak reménykedhetünk, hogy az idő múlásával tanul egy kis jó modort, ha meg nem, akkor legalább elkerüli a köreinket.
Még1x köszi a szemfüles reagálást! :-)
Szép napot!
Zsani

crazymary
Makréla / crazymary Thu, 2010-08-19 11:00

Kedves Zsuzsi! (egyébként neked is szia...)
Szó nem volt arról, hogy a felismerhetetlenségig szétfőzöm, épp csak annyira, amennyire kell, vagyis ahogy mi szeretjük és megszoktuk. A képen is látszik szerintem, hogy nem felismerhetetlen.
Ahány ház, annyi szokás, a nagymamám sem wokban főzte.... A férjem pedig így szereti.
De mondhatnám az örök igazságot is, amíg nem kóstoltad, addig ne szóld le, én sem teszem.
Én is várom a lecsó modern, wok-os változatát tőled!
üdv (mert jobb helyeken van el/köszönés is):
Zsani

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-08-19 10:13

Zsuzsi!
Alapvetően egyik lecsó sem guszta. És mindegyiket fedő alatt főzöd.

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2010-08-19 10:31

Én? Tévedsz. Én wokban, nagy tűzön főzöm, és a paprika "al dente" van benne, nem pedig a felismerhetetlenségig szétfőve. És még guszta is.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-08-19 10:42

Akkor itt a lehetőség: tedd fel a receptet. Várjuk. :-)
De nem kell más ételét lefújozni...

crazymary
Makréla / crazymary Thu, 2010-08-19 11:08

Kedves Eszter!

Köszi, hogy távollétemben reagáltál az ultraintelligens látogatónak!:-)
Mintha a számból vetted volna ki a szavakat...
Hihetetlen modortalanok (most ez a legenyhébb kifejezés, ami eszembe jutott) tudnak lenni az emberek időnként!
Hiába az ízlések és pofonok ugyebár, a férjemnek 'al dente' lenne "nagyon nem guszta" (ezt a látogató szókincséből kölcsönöztem) szerintem. :-)
Szép napot neked!üdv,
Zsani

622
lecsópaprika 2 kg
paradicsom 50 dkg
füstölt virsli 20 dkg
parasztkolbász 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tojás 5 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál