Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó gazdagon

Lecsó gazdagon
Lecsó gazdagon
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári szezonban reggelire, ebédre, vacsorára a lecsó nálunk mindig nyerő.
Nem baj, ha kicsit csípős a paprika. Sőt, annál finomabb.
Minél színesebb és minél több fajta paprikából készítjük, annál dekoratívabb és jobb ízű lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forrón friss kenyérrel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, fél karikára vágjuk és a zsírban dinszteljük.
  2. A szalonnát felkockázzuk és rádobjuk.
  3. A megtisztított, felcsíkozott paprikát rárakjuk.
  4. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott paradicsomot.
  5. Összekeverjük és megsózzuk.
  6. Fedő alatt pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
  7. A kolbászt karikákra vágjuk és beletesszük. Addig főzzük, míg a paprika megpuhul.
  8. A tojásokat felütjük,sózzuk-borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük. Habosra felverjük, és a lecsóra öntjük.
  9. Addig kevergetjük, míg a tojás félig rádermed a paprikára .

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-tojásos csípős lecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

989
paprika 1 kg
hegyes erős paprika 2 db
paradicsom 5 db
vöröshagyma 3 nagy fej
kolbász 30 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
tojás 8 db
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint