Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó gőzgombóccal

Lecsó gőzgombóccal
Lecsó gőzgombóccal
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt az egyszerű ételt. Sűrű szafttal, enyhén ress paprikával és nem látható paradicsommal. Ez az én ízlésem szerint való finomság. Szalonnán és a füstölt kolbászon pirítom meg a hagymát. Ekkor teszem rá a paradicsomot, és addig párolom, amíg kiadja a levét. Ezután megy rá az ujjnyi karikára vágott TV paprika. Persze tudom, hogy a lecsót mindenki saját maga készíti el a legjobban. Ez evidencia, és így is van ez rendjén. Persze készülhet ezerféle módon. Húsféle nélkül is, vagy csak egyszerre mindent összedobva, és úgy megfőzve. Ha nagy melegben készítem, akkor még piros fűszerpaprikát sem használok. Úgy gondolom, talán néhány egyszerű tanáccsal segíthetek, mert magam is többféleképpen készítem. Rajta Lecsóra fel!

hozzávalók / 4 adag

Lecsó

Gőzgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Lecsó

  1. Az apróra vágott szeletelt főtt-füstölt császárszalonnát együtt pároljuk meg a kis kockára vágott paradicsommal, az összezúzott fokhagymával és az újhagymával. (Ennek a szalonnának már nem kell pirítás, ezért nem is lesz zsírszag.)
  2. Amikor levet enged a paradicsom, rátesszük az 1 cm széles karikákra vágott TV paprikát. Megsózzuk. Fedő alatt időnként megkeverve közepes tűzön roppanós készre pároljuk. A legvégén megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával.

Gőzgombóc

  1. A liszthez enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Adunk hozzá 8 dkg vajat és egy evőkanál tejfölt. Megsózzuk. (Egyébként úgy ízesíthetjük, ahogy az adott étel megkívánja.)
  3. Összegyúrjuk, kidagasztjuk. Kicsi, pingpong labdánál kisebb gombócokra formázzuk, és 15 perc alatt kigőzöljük (fedő alatt, kevés vízen, a gombócok ne érjenek a vízbe).
  4. A lecsót mélytányérba tálaljuk, rátesszük a gőzgombócot. Egy kevés tejföllel meglocsolhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 273
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Buday Péter

Mióta szakács: 2015.09.02.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gőzgombócos lecsó, különleges lecsó gombóccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

813
császárszalonna 8 dkg
paradicsom 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 5 közepes db
tv paprika 60 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0.5 dkg
disznózsír 1 ek
finomliszt 0.5 kg
tej 1.5 dl
cukor 1 csipet
élesztő 2 dkg
vaj 8 dkg
tejföl 1 ek
0 ízlés szerint