Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó libamájjal

Lecsó libamájjal
Lecsó libamájjal
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskoromban nem kedveltem a lecsót, a puha, összetöppedt zöldségek látványa nem nyerte meg a tetszésemet. Egyszer azonban megkóstoltam nagymamám főztjét, és szerelem lett belőle. Ez egy jól bevált receptúra, amit szabadtűzön bográcsban és konyhai főzőrózsán egyaránt kipróbáltam már. Imádnivaló ennivaló!

hozzávalók / 4 adag

A lecsóhoz

A májhoz

ajánlat

Friss kenyérrel, főtt rizzsel vagy csak magában, mindenféle feltét nélkül nagyszerű, könnyű étel ebédre, vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészületek:

  1. A zöldségeket tisztítjuk, a paprikát magházától megfosztjuk, karikázzuk.
  2. A paradicsomot először pár percre forró vízbe, utána jeges vízbe dobjuk, hogy héjától könnyen megszabadíthassuk, majd szeleteljük.
  3. A hagymát, a szalonnát és a bacont apróra kockázzuk, a kolbászt szeleteljük.

Főzés:

  1. A szalonnából jól kiolvasztjuk a zsírját, majd a bacont is mellétesszük, ennél több zsiradékra nem lesz szükségünk.
  2. Kezdődhet a hagymapirítás.
  3. A hagymaágyra először a kolbászkarikákat dobjuk, és ha gyönyörűen megszínezték az ételt, akkor félrehúzzuk az edényt, nehogy égjen és megkeseredjen, eldöntjük mennyi fűszerpaprikával szórjuk meg.
  4. Rádobjuk a paprikát, és jól összeforgatjuk vele, mehet vissza a tűzre. Ha ételünk így száraznak tűnne, akkor kis víz aláöntésével és egy fedővel segítsünk neki a párolódásban! Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint őrölt fűszerköményt tegyünk hozzá.
  5. Tíz perc elteltével jöhet a paradicsom. Aki szaftosabban szereti, ekkor megint tehet egy kis vizet alá, amivel pár perc alatt készre főzzük a lecsót.
  6. A fő, hogy ne essen minden szét benne, a zöldségek maradjanak ropogósak és egyenként élvezhető ízűek.

Máj készítése:

  1. Miközben párolódik a paprika, a májat 4 szeletre vágjuk, és kicsi olívaolajon 2-2 percig külön serpenyőben megsütjük.

Tálalás:

  1. A lecsót tányérokra halmozzuk, és a tetejükbe egy-egy szelet libamájat teszünk. Friss szeletelt kenyér legyen az asztalon, az isteni szaftot ne hagyjuk ebek harmincadjára a mosogató lefolyójában landolni! Jó étvágyat hozzá.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 376
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
282 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsó másképpen, könnyű ebéd, könnyű vacsora, zöldséges egytálétel, kacsamájas lecsó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

661
paprika 1 kg
paradicsom 0.5 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
füstölt szalonna 10 dkg
bacon 10 dkg
parasztkolbász 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 5 kk
libamáj 0.5 kg
olívaolaj 1 ek