Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó minden jóval

Lecsó minden jóval
Lecsó minden jóval
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napja szokásomhoz híven ismét sikerült telepakolnom a bevásárlókosaram kicsit több zöldséggel, mint amivel még romlási időn belül elbírok... Valahogy túl nagyok azok a kosarak szerintem. :) Így amikor otthon kipakolva ránéztem a beszerzett zsákmányra, adta magát az ötlet, hogy ebből bizony lecsó lesz, méghozzá nem is akármilyen... :) Plusz pont a lecsó javára, hogy a páromnak és nekem is az egyik kedvencünk. Ő egyébként nem szereti sem a cukkinit, sem a padlizsánt, de a lecsóban "elrejtve" olyannyira ízlett neki, hogy másnap még a munkahelyére is ezt vitte ebédre. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én csak így magában kanalaztam, de ehetjük pirítóssal, akár rizshez, tésztához feltétként, vagy tejföllel, tojással, a lehetőségek száma szinte végtelen. :) 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, de nem kell nagyon apróra. (Szerintem így finomabb lesz, mellesleg kisebb az esélye, hogy megégjen, miközben daraboljuk a többi zöldséget.)
  2. A paprikát, zöldpaprikát feldaraboljuk, és a hagymával együtt az olívaolajon kis lángon, fedő alatt elkezdjük párolni, időnként megkavarva.
  3. Felkockázzuk a cukkinit és padlizsánt is, és ezek is mehetnek a fazékba. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, bazsalikommal és oregánóval is. (Az utóbbi két fűszer ötlete onnan jött, hogy a cukkinihez, padlizsánhoz és a paradicsomhoz más ételekben is remekül passzolnak.)
  4. Amíg ezek rotyognak, hozzáfogunk felvágni a paradicsomot, és felszeletelni a gombát. Ha megvan, őket is beleöntjük, illetve én ezen a ponton adtam hozzá a késhegynyi cayenne chillit, de természetesen aki nem kedveli a csípőset, az hagyja el. Kicsit összekeverjük, és lefedve, kis lángon hagyjuk főni.
  5. Időnként megkavarjuk, ha szükséges, még fűszerezzük, és amikor már minden kb. egyformán puha és "szottyos", akkor kész. Ha esetleg a zöldségek túl sok levet engednének, akkor hagyjuk fedő nélkül főni még addig, amíg számunkra kellő sűrűségű nem lesz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorciiii

Mióta szakács: 2015.08.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

padlizsános lecsó, lecsó padlizsánnal és cukkinivel, zöldséges lecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

176
vöröshagyma 2 közepes db
paprika 1 kg
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
olívaolaj 0.5 dl
cukkini 2 kis db
padlizsán 2 db
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
fűszerpaprika 2 teáskanál
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 0.5 teáskanál
cayenne bors 1 késhegynyi
csiperkegomba 50 dkg
paradicsom 60 dkg