Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó rétesbatyuban paprikamártással

Lecsó rétesbatyuban paprikamártással
Lecsó rétesbatyuban paprikamártással
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű nyári vacsora, de mégis különleges a rétesbatyuban, és hát a paprikás mártással isteni volt ... (a vendégek szerint is).

hozzávalók / 4 adag

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük, és megpároljuk benne a hagymát.
  2. A paprikákat és paradicsomokat felaprítva belekeverjük. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal. Készre pároljuk. Végül sóval ízesített felvert tojásokkal összesütjük.
  3. A paprikás mártáshoz is felkockázunk egy vöröshagymát, és olajban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk paprikával, felöntjük hideg vízzel, ízesítjük sóval és őrölt borssal. Egy felkockázott paprikát rakunk bele, majd néhány húsos csonttal együtt  főzzük. Miután megfőtt, a csontokat kivesszük belőle, és tejfölös habarással besűrítjük.
  4. A réteslapból 2-3 réteget használunk egyszerre, ezt négyfelé vágjuk (négyzet alakúra), majd egymáson egy kicsit elforgatjuk  megkenjük felvert tojással, a közepébe tojásos lecsót halmozunk, batyuszerűen összefogjuk, kicsit összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  5. Sütőpapírra tesszük a batyukat, a külsejét is megkenjük felvert tojással, hogy szép színe legyen, és előmelegített sütőben  sütjük.
  6. Tálalásnál a batyuk mellé paprikás mártást kínálunk.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojásos lecsó réteslapokba töltve paprikás mártással, rétesbatyuba töltött lecsó paprikás szószban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

B.Brigitta
B.Brigitta / B.Brigitta Thu, 2012-07-12 13:19

Bandipapa ! Örülök neki ,hogy nyerő az ötlet! Megkóstolnám a te változatodat szívesen ,mert akinek Lecsófaló a neve ,az nem csak enni ,de biztosan isteni lecsót is főz! :)

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Thu, 2012-07-12 09:29

Nagy "Lecsófaló" az indián nevem.
Nálam ez a recept viszi a pálmát!
A HÉT RECEPTJE!
Természetesen a lecsót mint minden főzni szerető ivartársam én is másként fűszerezem, készítem de ez így természetes.
Meg van a pénteki vacsora menü, jönnek haza a gyerekek, ez lesz a meglepi vacsora.
Köszönet érte.
Üdv. Bandipapa

552
vöröshagyma 2 közepes fej
bacon 10 dkg
paprika 2 db
paradicsom 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tojás 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 0.5 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paprika 1 db
sertéscsont 30 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 dl
réteslap 1 csomag
tojás 2 db