Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó spagettivel

Lecsó spagettivel
Lecsó spagettivel
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, amelyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikákat és a gombák törzsét szeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a bacont, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, fűszerezzük.
  3. Rátesszük a többi hozzávalót is, és 6-os fokozaton pároljuk, de nem főzzük szét teljesen.
  4. A végén hozzáöntjük a bort és a szószokat.
  5. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, és hozzákeverjük a lecsóhoz.
  6. Azonnal tálalunk, reszelünk rá parmezánt. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 065
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Peperonata spaghetti, lecsós spagetti, lecsó tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

569
paprika 7 db
hegyes erős paprika 2 db
chili 4 db
paradicsom 4 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
csiperkegomba 2 dkg
bacon 15 dkg
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 1 marék
ketchup 1 ek
chiliszósz 1 ek
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
vörösbor 1 dl
spagetti tészta 25 dkg
parmezán sajt 5 dkg