Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó Thunderbird konyhájából

Lecsó Thunderbird konyhájából
Lecsó Thunderbird konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lecsó: ahány ház, annyi szokás. Nálunk ez az alaprecept, időnként kiegészítve tojással, pirított tarhonyával, nokedlival.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágjuk, és a zsírját kiolvasztjuk.
  2. Rátesszük a vékony szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot.
  4. Amikor a paradicsom már egy kis levet engedett, belerakjuk a karikára vágott paprikát, sózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával. Aki csípősen szereti, tehet bele 1-2 hegyes zöldpaprikát is.
  5. Időnként megkevergetve, fedő nélkül puhára főzzük, az utolsó 2-3 percben beletesszük a felkarikázott kolbászt.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 889
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Thunderbird

Mióta szakács: 2013.08.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos lecsó, szalonnás kolbászos lecsó, kolbászos lecsó szalonnával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2013-08-23 16:52

Kedves Villámlás!
Remélem a szakácsnak nem, vagy olyan harcias, mint a neved. A recepted igazi hagyományos. Hasonlóan szoktam én is készíteni, bár a paradicsom előtt egy kicsit megpirítom a paprikát is, ami még karakteresebb ízt ad neki. Viszont ez esetben folyamatosan kevergetni kell, míg a paradicsom levet nem enged, mert különben odakapja. Jómagam a tarhonyás kivitelre, az unokák a nokedlisre esküsznek.
További jó sütés- főzést és sok jó receptet kívánok:
Zoli

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Fri, 2013-08-23 09:27

Csak kíváncsiságból olvasgattam a lecsó recepteket.
Kedves Thunderbird ! Nagyon megörültem!! Végre valaki aki nem önti nyakon vízzel a lecsót! A lecsót -mint az köztudomású- nem főzzük, hanem sütjük!
Üdvözlettel: Bandipapa.

362
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 25 dkg
paprika 1 kg
paradicsom 40 dkg
parasztkolbász 10 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek