Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó virslivel és bulgurral

Lecsó virslivel és bulgurral
Lecsó virslivel és bulgurral
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


A lecsó az az étel, amely igazán konzerválja a nyár ízeit, lédús, édes paradicsom, roppanó paprika együtt. Amikor csak tehetem az augusztus végi programok közé beillesztem a lecsó eltevését, így télen is bármikor elővarázsolhatom a nyarat, ha csak egy ebéd kedvéért is.
Szinte mindig készítek köretet a lecsóhoz, a két nagy kedvenc a bulgur és a kuszkusz, most a bulguros verziót mutatom meg.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tehetünk a lecsóba egy csípős paprikát.
Bulgur helyett készíthető kuszkusszal és rizzsel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.
  2. Kevés olajon, csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.
  3. Tegyük fel a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.
  4. Ha a paradicsom kieresztette a levét tegyük bele a paprikát és főzzük, amíg megpuhul.
  5. Karikázzuk fel a virslit és ha a paprika megpuhult tegyük a lecsóhoz, főzzük össze.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 050
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó bulgurral, lecsó virslivel és bulgurral

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

352
lecsópaprika 1 kg
paradicsom 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
virsli 20 dkg
bulgur 12.5 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint