Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsóágyon sült töltött paprika

Lecsóágyon sült töltött paprika
Lecsóágyon sült töltött paprika
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ötvöztem egybe, és milyen jól tettem, mert nagyon finomra sikerült.

hozzávalók / 4 adag

Lecsó

Töltött paprika

Szólj hozzá!

elkészítés

Lecsó

  1. A lecsóhoz a hagymát felszeleteljük, a kicsumázott paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
  2. A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsibe szétterítjük, és ráhelyezzük a paradicsomot. Közben elkészítjük a töltött paprikákat és húsgombócokat.
  3. A lecsóágyon elhelyezzük a töltött paprikákat ill. a gombócokat, ráöntjük a paradicsomlét, és 200°C-os sütőben, kb. 40-45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a paprikákat, és szükség esetén vizet öntünk alá

Töltött paprika

  1. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az átöblített rizst és zúzott fokhagymát, majd a kevés olajon megpárolt, apróra vágott, pirospaprikával megszórt vöröshagymát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos-rizses keverékkel. A kimaradt töltelékből pedig gombócokat formálunk.
  3. A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük, a zellerzölddel együtt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 652
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
szezon: nyár
mikor: eb