Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsócurry Mikibácsitól

Lecsócurry Mikibácsitól
Lecsócurry Mikibácsitól
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Együnk kurkumát! Ez a sárga fűszer nagyon erős gyulladásgátló, de csak akkor hat, ha zsíros közegben van, így tud felszívódni. Javasolt idősebb korban az ízületi gyulladásoknál, meg folyamatosan eszegetve, ha nem akarunk az öregségünkre az agyunkban gyulladásos plakkokat. A lerakódott plakkok okozzák az időskori elbutulást is. A kajához visszatérve mindenféle elfajzott lecsójellegű zöldségételt szeretek, általában kevés lével sűrűre visszapárolom. De felönthető több folyadékkal, és kiegészíthető belehabart tojással vagy rizzsel. Nagyon gyorsan elkészíthető, ehető magában vagy fogyasztható köretként egy sült csirkéhez. A fűszerezés és a felhasznált zöldségek köre szabadon variálható, kéretik teljesen gátlástalanul elkészíteni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Jó magában könnyű vacsorának, dúsítható némi kolbásszal, rizzsel. Használható köretnek komolyabb étkezéshez. Érdemes némi bort fogyasztani hozzá, komolyabb gyöngyösi, somlói fehérborból készített fröccsöt vagy egy szekszárdi sillert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. Lábasban vagy wokban a szalonnából kisütjük a zsírját, a szalonnakockákat utána kiszedjük. A zsírhoz tesszük a vöröshagymát, dinszteljük, de csak kapassuk meg, ne sárgára. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a curryt és a kurkumát, hagyjuk, hogy szép sárga színű legyen.
  2. Hozzátesszük a felkarikázott pórét és paprikát és a hámozott, felkockázott padlizsánt. Átkeverjük, hogy egyforma sárga legyen. Kicsit sütögetjük, majd rátesszük a paradicsomkockákat és a többi fűszert. Visszatesszük a szalonnadarabokat, felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Amikor majdnem kész, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, rottyantunk rajta még egyet, ez besűríti a megmaradt levét. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 309
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

currys lecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

331
mangalica szalonna 100 g
vöröshagyma 150 g
zöldpaprika 250 g
padlizsán 450 g
póréhagyma 300 g
paradicsom 150 g
kurkuma 1 teáskanál
curry por 1 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
kakukkfű 2 csipet
szegfűbors 2 csipet
12 g
fűszerpaprika 10 g
víz 2 dl