Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós bab Mikibácsitól

Lecsós bab Mikibácsitól
Lecsós bab Mikibácsitól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsót szeretem, új variációkat kerestem. Ezen a módon bekerülhet a hó végi, olcsó kaják közé is. Amúgy masszív, kertásáshoz, kapáláshoz való étek.

hozzávalók / 4 adag

Dinsztelés

Főzés

ajánlat

Egyszerű étel, gyorsan megvan, az íze főként a szalonna és a fűszerpaprika minőségén múlik. Javasolt fizikai munka után, kenyérrel tunkolva  fogyasztani. Sorbakapcsolt kisfröccsök illenek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Dinsztelés

  1. A szalonnát kockázzuk, a lábos alján pirítjuk, amíg zsírját nem engedi. A felkockázott hagymát rádobjuk, könnyedén dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk.

Főzés

  1. A darabolt lecsópaprikát, a paradicsomot és a cseresznyepaprikát is hozzákeverjük, megfonnyasztjuk, felöntjük deci borral, pároljuk. A paprika lehet a fagyasztóból, a paradicsom lehet lé vagy püré is.
  2. Amikor már majdnem megfőtt és besűrűsödött, ráöntjük a babkonzervet, hozzákeverjük a két teáskanálnyi pirospaprikát, és még addig főzzük, amíg a pirospaprika besűríti a babkonzerv levét.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babos lecsó, bablecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

497
kenyérszalonna 50 g
vöröshagyma 200 g
10 g
fekete bors 2 csipet
lecsópaprika 40 dkg
paradicsom 100 g
cseresznyepaprika 1 közepes db
vörösbab 400 g
fűszerpaprika 12 g
vörösbor 1 dl