Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós-babos pikáns ragu fokhagymás rizzsel

Lecsós-babos pikáns ragu fokhagymás rizzsel
Lecsós-babos pikáns ragu fokhagymás rizzsel
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öntött vas serpenyőben készült ez a finomság.

hozzávalók / 5 adag

A raguhoz

A fokhagymás rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A raguhoz

  1. Megmosott húst felszeleteljük, és felkockázzuk. A libazsírban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk.
  2. Megfűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, paprikakrémmel és a csípős fűszerpaprikával, elkeverjük, és hozzáadjuk a vizet.
  3. Megmosott tv paprikát és a meghámozott paradicsomot karikákra szeleteljük, hozzáadjuk a húshoz. Fedő alatt kb. 45 perc alatt készre főzzük.
  4. A kész raguhoz hozzáöntjük a konzerv babot, és még 3 percig forraljuk.
  5. 10 percig hagyjuk pihenni, hogy összeálljanak az ízek, és utána tálaljuk.

A fokhagymás rizshez

  1. 5 duci gerezd fokhagymát hosszában félbevágunk, és 1 ek olívaolajon megpirítjuk. Ha szép piros, akkor kiszedjük tányérra.
  2. Ugyanebbe a serpenyőbe hozzáöntünk még 1 kanál olívaolajat, és a szűrőn megmosott, lecsepegtetett rizst sóval megpirítjuk.
  3. Majd ráöntjük a forró vizet (kb 3-4 dl). Lefedjük, megvárjuk, míg felforr, megkeverjük, és rászórjuk a fokhagymát. Legkisebb hőfokra letesszük, és fedő alatt készre fő kb 10 perc alatt.
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 298
elküldve: 3
receptkönyvben: 111
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós babos sertésragu, sertéshúsos ragu babbal és lecsóval, babos sertésragu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1053
sertéstarja 1.2 kg
tv paprika 5 db
paradicsom 2 közepes db
fehérbab 415 g
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
paprikakrém 2 teáskanál
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
libazsír 2 ek
rizs 30 dkg
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 2 ek
víz 0.4 l