Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós csirke tarhonyával

Lecsós csirke tarhonyával
Lecsós csirke tarhonyával
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, egyszerű étel, ráadásul még az íze is kiváló. A csontokat én mindig kidobom belőle, így jobb fogyasztani is.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Odatesszük a pörköltet, a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk a zsíron, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük. Hozzávágjuk a paradicsomot, paprikát (vagy lecsót), 10 percig főzzük.
  2. Rátesszük a darabolt csirkecombot (csont nélkül), megpörköljük, befűszerezzük, fokhagymát is belezúzzuk, lassú tűzön megpároljuk. 40 perc alatt megfő.
  3. Elkészítjük a tarhonyát. 2-3 ek olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd kétszeres vízzel, amit sóval ízesítünk, felengedjük. Puhára főzzük.
  4. Ha elkészült a pörköltünk, savanyúsággal tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 360
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
767 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonya csirkepörkölttel, csirkepaprikás tarhonyával, lecsós csirkecomb

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2015-07-15 16:20

Szerintem nincs jelentősége, hogy csonttal vagy anélkül... Tegnap ezt készítettem, mert nyáron is nagyon jól tud esni egy tál pörkölt tarhonyával, lecsósan... Ízlett! :)

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2015-07-16 10:30

Köszi a kommentet,és igen,igazad van "jól tud esni nyáron is"..... !!! :-))

poppika02
poppika02 Wed, 2013-09-25 10:50

Kedves Iluska!Bocsáss meg,de szerintem a csirke pörkőlt csont nélkül egy nagy 0!!!!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2013-09-25 14:05

Sokan csakis azért nem fejtik le a húst a csontról,mert könnyebb csonttal együtt elkészíteni.Egyébként, én senkit nem kértem,hogy 'így' készítse el...... :-))

holdika
holdika Wed, 2013-09-25 14:01

Már te bocsáss meg,ez így tökéletes étel...ki szereti a csontot benne,(vagy te azt is megeszed!!)

Mpetko
Mpetko Mon, 2013-03-18 16:40

Fantasztikus lett a párom el volt ájulva, mondjuk én a csontot benne hagytam. Köszönöm a receptet:)

864
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
lecsó 30 dkg
köménymag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tarhonya 25 dkg
napraforgó olaj 5 ek