Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós csirkecomb Pecimaci konyhájából

Lecsós csirkecomb Pecimaci konyhájából
Lecsós csirkecomb Pecimaci konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a fagyasztó mélyén egy csomag csirkecombot. Több variáció felmerült bennem, hogy mi legyen belőle, de hétvége lévén mosás takarítás volt betervezve, így valami olyat szerettem volna, ami hamar megvan, és nem kell ott állni mellette.
Bementem a kamrába, egy kis üveg lecsó ott kiabált hogy: engem, engem válassz!!!!
Gondoltam, mielőtt a szomszédokat fellármázza, kimentem a többi közül, igaz, ezt a kicsi üveget abból a sanda célból tettem félre, hogy majd jó kis kolbásszal, tojással egy jó hideg sörrel leküldöm a megérdemelt helyére, de hát az ablaktisztítás és függönymosásra gondoltam (kicsilányom puszillak), így szertefoszlott a lecsós tojás képe. 

Nekiálltam, függöny be a mosógépbe, kaja feltéve, mire az ablak tiszta lett, a kaja is készen volt.

A zeller és bazsalikom adott neki egy olyan kellemes pikáns ízt, hogy nem is ragozom tovább, aki teheti feltétlen csinálja meg!! Kegyetlen jóóóó. Csak... hamar elfogy...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsontozott, félbevágott felső csirkecombokat sózzuk, majd lisztbe megforgatjuk, és zsiradékon elősütjük. Ha megpirult kicsit, kivesszük, félrerakjuk.
  2. A zsiradékon megpirítjuk a közepes fej apróra vágott hagymát, rádobjuk az aprított fokhagymát. Ahogy megpirult a fokhagyma, ráöntjük az üveg lecsót. Amint elkezd forrni, beletesszük a csirkecombokat, befűszerezzük. Só, bors őrölt kömény ízlés szerint, egy csipet zellerzöldtől és bazsalikomtól kicsit pikáns ízt kap. De ez utóbbi kettő el is hagyható. Természetesen aki szereti, kis csípős paprikával ízesítheti.
  3. Egy bögre vízzel (nekem volt egy kevés paradicsomlevem, de ebben az esetben egy csipet cukor jót tesz neki) felöntjük, és amint elkezd forrni, levesszük takarékra. Néha megrázogatjuk, és az elpárolgott folyadékot pótoljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és amennyiben nagyon leveses, akkor nagy lángon a felesleget elfőzzük.
  4. A rizst egy kanál zsiradékon megfuttatjuk, másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk. Ha forr, levesszük takarékra, és 20 percre elfelejtjük. Természetesen akinek nincs otthon üveges lecsója, az akkor 2-3 paprikából és 1-2 paradicsomból dobjon össze egyet hozzá. ;))))

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 748
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecimaci

Mióta szakács: 2013.04.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb lecsóval, bazsalikomos lecsós csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

819
csirke felsőcomb 2 db
lecsó 25 dkg
rizs 1 bögre
1 kávéskanál
finomliszt 5 dkg
mangalica zsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 csipet
bazsalikom 1 csipet
zellerlevél 4 db