Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós csirkemáj szívvel

Lecsós csirkemáj szívvel
Lecsós csirkemáj szívvel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a lecsót és a csirkemájat is szereti a család, úgy gondoltam, hogy elkészítem egyben a kettőt. Nagyon finom és olcsó étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lecsót félig elkészítjük.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát. Amikor levet kezd ereszteni lefedjük, takarékra vesszük a lángot. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk a csirkemájat a szívvel.
  4. Fedő nélkül kb. 20 percig főzzük.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 517
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Manci Szabó

Mióta szakács: 2014.11.22.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós máj, csirkemáj lecsósan, lecsós csirkemáj csirkeszívvel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-05-09 08:20

Így már értem. Én mindig felaprózom a májat, mert úgy szeretem, de legutóbb szívvel együtt csináltam a párom kedvéért, azokat egyben hagytam, hogy magának ki tudja szedni, és persze mire azok megfőttek, a májból egy trutty lett. :)

manci szabó
Manci Szabó / manci szabó Sun, 2015-10-18 10:08

A sózást hagyd a végére...és ha a szívet megnyítod akkor együtt készül el időben a májjal.Nagyon gyorsan készen van, de a lecsó legyen 90 %-os készültségű, akkor tedd bele a májat és szívet...

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2015-05-07 23:28

A máj nem lesz kemény, ha előre hozzáadod a sót? És mekkora darabokra vágtad, hogy nem főtt meg előbb, mint a szív?

manci szabó
Manci Szabó / manci szabó Fri, 2015-05-08 22:44

Már nagyon sokszor elkészítettem...így szuper,ahogy leírtam. A szívet hosszában be kell vágni és akkor együtt készül el a májjal..

463
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 2 közepes db
paprika 2 közepes db
csirkemáj 1 kg
csirkeszív 25 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk