Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós csirkemell Mancikától

Lecsós csirkemell Mancikától
Lecsós csirkemell Mancikától
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc nyári ételem, akár minden nap megenném, hússal vagy anélkül, tojással, virslivel, puha kenyérrel, bárhogyan.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsos kolozsvári szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a zöldpaprikát karikára vagy tetszőlegesen feldaraboljuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk (így nem szükséges a héját lehúzni). A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát az olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon a csirkemell szeleteket pár perc alatt megsütjük, majd ezt is kitesszük tányérra. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma szeleteket, és addig pirítjuk, amíg megérezzük a fokhagyma illatát. Ekkor beletesszük a paradicsomot, és addig pirítjuk, amíg teljesen zsírjára sül. Ekkor már a zsiradék szép piros, ezért nem kerül bele pirospaprika. Most adjuk hozzá a zöldpaprikát, megsózzuk, és mérsékelt tűzön, többször megkeverve készre főzzük. Visszaadjuk a szalonnapörcöt és a csirkemell szeleteket, a lecsóban átforrósítjuk.
  3. Párolt rizzsel tálaljuk. Itt zöldhagymás, pirított szezámmagos rizzsel tálaltam.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 064
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell lecsósan, csirkemell paprikás mártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

445
zöldpaprika 1 kg
paradicsom 0.5 kg
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 2 db
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek