Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós csirkepörkölt pásztortarhonyával

Lecsós csirkepörkölt pásztortarhonyával
Lecsós csirkepörkölt pásztortarhonyával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a lecsót, és így természetesen a lecsóval készült ételeket is. Főleg a téli hónapokban szeretem így megbolondítani az ételeket, mert ilyenkos azért kevesebb ízélményhez jutunk, mint a nyári zöldségdömping idején. A tarhonyába pedig azért csempésztem bele a krumplit is, mert a fiam így minden szó nélkül nekiállt és bekanalazta, amit a tányérjára szedtem.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A pásztortarhonyához

ajánlat

Semmivel sem nehezebb vagy költségesebb elkészíteni, mint egy bármilyen hétköznapi pörköltöt, ebédet. De az sosem árt, ha kicsit ilyen vagy olyan módon változatosságot csempészünk bele az általunk készített ételekbe. A család hálás lesz érte:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pörkölt készítése: a hagymát és a fokhagymát kisebb kockákra vágjuk, és olajon megdinszteljük. A hagymára pirospaprikát szórunk, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, hogy le ne égjen, mert ha odakap, keserű lesz az íze. (Aki nem biztos abban, hogy elég gyorsan fel tudja folyadékkal önteni, az inkább erre a pár pillanatra húzza félre a tűzről a lábost.)
  2. Zsírjára pirítjuk az alapot, majd belekanalazzuk a lecsót, megsózzuk, borsozzuk, és rátesszük a húsdarabokat. Jól átforgatjuk, majd amikor már kezd a csirke fehéredni, felöntjük annyi vízzel, hogy abban jól át tudjon főni a hús, de azért mire elkészül az étel, egy sűrű szaftot kapjunk. Lefedve főzzük, időnként megkeverjük. Ha a hús megpuhult, akkor félrehúzzuk a fedőt, és kicsit nagyobb lángon hagyjuk, hogy a felesleges folyadék elfőjön róla.
  3. Pásztortarhonya készítése: a hagymát nagyon apróra vagdaljuk, és az olajon óvatosan megdinszteljük, ügyelve, nehogy megégjen. Amikor már kezd aranybarna lenni, rádobjuk a tarhonyát és pár pillanatig együtt pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és mint a pörköltnél, azonnal felöntjük vízzel.
  4. Ízesítjük, majd beletesszük a kisebb kockákra vagdalt krumplit, és annyi vizet öntünk rá, hogy egy jó ujjnyit ellepje a krumplit és a tarhonyát. Lefedve készre főzzük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 630
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepörkölt tarhonyával, magyaros csirkepörkölt, lecsós csirkepörkölt tarhonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

734
csirke 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprika 2 közepes db
paradicsom 1 nagy db
napraforgó olaj 2 ek
tarhonya 25 dkg
burgonya 2 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej