Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós-csirkés egytálétel

Lecsós-csirkés egytálétel
Lecsós-csirkés egytálétel
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, finom és laktatósmiley.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk.
  2. A füstölt szalonnát apróra metéljük, zsírját kiolvasztjuk, és a hagymakarikákat üvegesre fonnyasztjuk rajta.
  3. Ezután hozzátesszük a lecsót és a gombát.
  4. Megsózzuk, és fedő alatt saját levében néhány percig sütjük.
  5. Fűszerezzük, és hozzáadjuk a tisztított, zúzott fokhagymát és a tejfölt.
  6. Ezután a tüzet eloltjuk alatta.
  7. Tepsialjára terítjük a főtt karikára szeletelt burgonyát.
  8. Megsózzuk, felszeletelt csirkemellel beborítjuk.
  9. Ráterítjük a gombás lecsót.
  10. Alufóliával lefedve sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 633
elküldve: 6
receptkönyvben: 378
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós-szalonnás csirke, lecsós-tejfölös rakott csirkemell burgonyával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Thu, 2014-01-09 12:01

Jó ideje készültem rá, hogy elkészítem. Azt hiszem egy hónapja csináltam először, most szeretném azt hiszem megint hétvégére. Nagyon finom, bár szerintem a husi így minden fűszerezés nélkül kissé ízetlen. Oda középre hiányzik még valami íz. Erre még kitalálok valamit.

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Fri, 2012-04-13 16:55

Kedves Sajtospufi!
Örülök amikor visszajelzést kapok.Egészségetekre:)
Meg kell,hogy jegyezzem:Cuki neved van:))Honnan ered ez a név??
További szép napot:Csilla.

sajtospufi
sajtospufi Tue, 2012-04-10 15:51

Szia! Már nem is emlékszem, hogy hogy csináltam végül, azt hiszem alufóliával lefedtem, majd amikor leszedtem róla, akkor tettem rá a sajtot, és úgy sütöttem, míg meg nem pirult! Nagyon nagyon fincsi lett, ma fogom újra megcsinálni! ;)

Hilda69
Hilda69 Mon, 2012-04-02 14:03

Én a csirkemellet megsütöttem előre, liszbe forgatva, pici olajon. Úgy gondoltam , mivel a többi összetevő is meg van főzve, nem ártok vele. Sajtot én is reszeltem a tetejére. Én fólia nélkül sütöttem 1/2 órát, amíg a sajt megpirult. nagyon finom lett. :-)

sajtospufi
sajtospufi Sat, 2011-12-17 15:18

Szia! Épp most csinálom, de kimaradt a receptből, hogy a sajtot hova teszem? A tetejére? Amikor levettem róla az alufóliát?

508
burgonya 1 kg
lecsó 360 g
gomba 25 dkg
csirkemell filé 1 db
füstölt szalonna 10 dkg
sajt 10 dkg
tejföl 2 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes fej