Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós gersli

Lecsós gersli
Lecsós gersli
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerkedésem a gerslivel ezen az egyszerű egytálételen keresztül történt. Nekem nagyon bevált, ízre is, állagra is. Már tudom, hogy ezen túl helye lesz a konyhámban a hántolt árpának is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki sűrűbben szereti, fél decivel kevesebb folyadékot adjon hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit megmossuk. A zöldségeket felkockázzuk.
  2. A felaprított hagymát a zsiradékon megdinszteljük.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gerslit, a paradicsom- és a paprikakockákat, a fokhagymát valamint a húsleves felét. Ha kell, sózzuk. Lefedve 25 percig főzzük, néha megkeverjük.
  4. Ekkor hozzáadjuk a maradék húslevest, és még 15 percig főzzük, míg a gersli teljesen meg nem puhul.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 37 796
elküldve: 14
receptkönyvben: 478
elkészítve: 47/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gerslis egytál, zöldséges gersli, gersli lecsósan

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Little Rea
Little Rea Wed, 2013-01-23 21:38

Kedves Fahéj!

Nem szeretem a gerslit, de ez az étel valami fenséges, és alig tudtam abbahagyni az evését:) Azt hiszem ezzel az étellel sikerült megszerettetni velem a gerslit:) Köszönöm, és nagyon sokszor fogom még elkészíteni az biztos:) Üdv, Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-01-23 22:27

Kedves Andi!
Ez szuper! Én is ezen keresztül szerettem meg a gerslit. :)
Üdv: Fahéj

andilawyer
andilawyer Fri, 2012-11-16 14:52

Kedves Fahéj!

Én nagyon szeretem a gerslit, ha tehetem étteremben azt kérek köretként. A férjemnek nem ízlik, úgyhogy eddig nem csináltam. Ahogy megláttam ezt a lecsós változatot, gondoltam megcsinálom az ő szájíze szerint. Tettem hozzá még füstölt virslit is. Nagyon ízlett neki, azt mondta, hogy eloszlattam az eddigi előítéleteit a hántolt árpával kapcsolatban... :)

Köszönöm (már sokadjára)! :)

Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-11-16 17:38

Kedves Andi!
Örülök, hogy ez a recept is bevált! :) A füstölt virsli nagyon jó ötlet, biztos finom lehetett vele. Nincs a hántolt árpában semmi rossz, csak azért idegenkednek tőle az emberek, mert viszonylag ismeretlen. Nálunk is ez a helyzet. ;)
Üdv: Fahéj

margit78
margit78 Wed, 2012-08-15 11:08

Tegnap megcsináltam dupla adaggal,és olyan sikere volt,hogy pillanatok alatt elfogyott! Nagyon finom!

evrikaa
evrikaa Mon, 2012-07-23 11:27

Érdemes a gerslit rizzsel helyettesíteni, izgalmas utazás lesz. Töltött paprika, töltött káposzta, gombás székelykáposzta gerslivel, rakott kel.....

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-07-23 15:24

...azaz a rizst gerslivel. Szerintem így gondoltad. :) Töltött káposztát én is gersliztem már. Finom!

evrikaa
evrikaa Tue, 2012-07-24 10:46

Persze, hogy úgy gondoltam! Köszönöm, hogy kijavítottál!

dius0306
dius0306 / dius0306 Sat, 2012-06-30 14:07

Kedves Fahéj!

Ebben a nagy hőségben ma nem volt kedvem valami túl nagy ebédet főzni, így a te receptedre esett a választásom: jó döntés volt. Nagyon egyszerű, nagyon gyors, és persze nagyon finom. Mivel volt itthon még egy kis füstölt csülök sonka, azt is belekockáztam, és nem rontotta el, de anélkül is isteni. Köszönet érte! :)

Üdv, Dius

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-30 18:04

Kedves Dius!
Örülök, hogy elkészítetted, és hogy még ízlett is. :) És a sonka csak javíthatott rajta, jó ötlet volt.
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-22 22:29

Kedves Fahéj!

Megláttam és azonnal mentettem is,- minden van itthon hozzá, annyira guszta, étel, nem bonyolult, és még ebben a hőségben is neki fogok látni! :-)
Köszönöm.:-)
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-23 00:27

Kedves Éva!
Igazán nincs mit. Tényleg finom, de vigyázz, ez csak 2 személynek elég nagyjából.
Szép hétvégét: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-06-23 00:37

Kedves Fahéj!
Köszönöm, hogy szóltál :-))) , - bár....ebben a nagy hőségben nem igazi az étvágy a családnak, enni sincs mennyiséget kedvük:-((
De azért figyelek.

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2012-06-22 20:09

Évikém próbáld ki, mert finom! Majdnem úgyanígy készül: a szalonnát felkockázom és arra teszem a hagymát meg a zöldségeket, a gersli helyett tarhonya kerül bele és pár karika finom füstöltkolbász. A férjem nagyon szereti.
Szép estét!
Puszi, Edit

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2012-06-23 19:58

Igen, megpirítom és majdnem készre főzöm, aztán összekeverem és picit állni hagyom, hogy még a zöldségek levét is magába szívja.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-06-22 18:22

Én ilyesmit sose készítettem eddig. Ha tarhonya, akkor tarhonyás hús szokott lenni, vagy krumplis tarhonya, lecsósan sose próbáltam, de nem is rossz ötlet. Ki fogom próbálni. :)

307
gersli 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsom 1 db
kápia paprika 1 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
alaplé 6 dl